Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένη αντίδραση ΥΣΕΕ: Ασέβεια στην Εθνική Θρησκεία τα περί ανθρωποθυσίας στο Λύκαιο

Οργισμένη αντίδραση ΥΣΕΕ: Ασέβεια στην Εθνική Θρησκεία τα περί ανθρωποθυσίας στο Λύκαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωποθυσία, Αρκαδία, Αρχαιολογία, Ελληνική Εθνική Θρησκεία, Λύκαιο Όρος, Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ),

Την οργισμένη αντίδραση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), του φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε “ανθρωποθυσίες” στο Λύκαιο Όρος στην Αρκαδία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αρχαιολογική σκαπάνη ξέθαψε στο μέσο του βωμού του Δία και πλησίον μίας πλατφόρμας λαξευμένης στο φυσικό βράχο για πρώτη φορά μια ανθρώπινη ταφή με προσανατολισμό Ανατολή – Δύση.

Ο σκελετός, σε ύπτια θέση και σε άριστη κατάσταση διατήρησης, είχε αποτεθεί εντός στενού ορύγματος, που δημιουργήθηκε μέσα στις επιχώσεις από την τέφρα και τα καμένα χώματα.

Λείπει μόνο το κρανίο του νεκρού, ενώ σώζεται η κάτω γνάθος.

Το στενό όρυγμα ήταν επενδεδυμένο στη βόρεια και νότια πλευρά του από αδρά δουλεμένες πλάκες, ενώ δε βρέθηκε επένδυση στο ανατολικό και δυτικό όριο του ορύγματος.

Πλάκες κάλυπταν την περιοχή της λεκάνης του νεκρού. Το μήκος του τάφου με τις πλάκες ανέρχεται σε 1,52 μ.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη ο σκελετός ανήκει σε άτομο – πιθανόν άνδρα – εφηβικής ηλικίας, η δε κεραμική που προέκυψε από την ανασκαφή χρονολογείται κυρίως στο τέλος της μυκηναϊκής εποχής, υποδεικνύοντας ότι η ταφή ανήκει πιθανότατα στον 11ο αιώνα π.Χ., μετά από την κατάρρευση των μυκηναϊκών ανακτορικών κέντρων, στην περίοδο της μετάβασης από την ύστερη εποχή του χαλκού στην πρώιμη εποχή του σιδήρου (Σκοτεινοί Αιώνες), σε μία εποχή κατά την οποία ο βωμός ήταν σε λειτουργία.

Το εύρημα, δίχως ακόμα να έχει αποφανθεί η επιστήμη για το τι ακριβώς πρόκειται, αυθαίρετα εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα ως “ανθρωποθυσία”, με ή χωρίς ερωτηματικό, πράγμα που προκάλεσε την οργή του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών απάντησε:

Ανθρωποθυσία στο Λύκαιο; Δεν γνωρίζουμε εάν η όλη αισχρότητα προήλθε από δημοσιογραφική “παρανόηση” δηλώσεων της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κ. Άννας Καραπαναγιώτου, ή από αδικαιολόγητη αστοχία έκφρασης ή ασάφεια της ιδίας, ή από τις πάντοτε παλαβές συνεπαγωγές των πολλών παπαγαλοειδών της ορθόδοξης θεοκρατίας που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Ούτως ή άλλως, αυτός ο τόπος είναι ιδιαίτατα περίεργος σε ό,τι αφορά την κατανόηση της αρχαιότητος.

Όπως είδαμε προ τετραετίας στην Τρίπολη, ούτε καν ένα “διεθνές” αρχαιολογικό συνέδριο δεν μπορεί να διοργανωθεί, δίχως να πρωτοστατούν υψηλόβαθμοι ρασοφόροι ή σταυρουδάκια στους “επιστημονικούς” λαιμούς.

Εκπροσωπώντας λοιπόν την αυτόχθονα, ιστορικά συνεχή και κυρίως παραδεδομένη Ελληνική Εθνική Θρησκεία, καταγγέλλουμε την πολλοστή αηδιαστική προσβολή της μνήμης των προγόνων μας από ανθρώπους που φανερά δεν έχουν πρόθεση να σεβαστούν ούτε τα σεβάσματά μας, ούτε την επιστημονική αλήθεια.

Αν είχε καλύτερη αρχαιογνωσία η αρχαιολογική πηγή που διέδωσε η ίδια ή επέτρεψε να διαδοθούν τέτοιες κακοήθειες (για τους αμόρφωτους παπαγάλους δεν καταδεχόμαστε καν να μιλήσουμε), θα ήξερε ότι σε Ιερά και Βωμούς δεν γίνονταν ταφές, πόσω μάλλον υποτιθέμενων “θυμάτων”, που σε όλων των ειδών τα θυσιαστικά έθη, όπου γης, θεωρούνται αναλώματα.

Ταφή μέσα σε Ιερό ή Βωμό θα μπορούσε να γίνει μόνον για ήδη αφηρωϊσμένο ή αποθεωθέντα (εξαρτάται από την ύπαρξη ή όχι κτερισμού) νεκρό.

Αν δεν τους το είπαν τα Πανεπιστήμια που σπούδασαν, τους το λέμε εμείς.

Αυτό το εξαίσιο εύρημα, όχι μόνον δεν κατόρθωσαν να το εκτιμήσουν οι επιστήμονες με τα σταυρουδάκια, αλλά τουναντίον το εξευτέλισαν.

Προ ετών (2006), στο Υπόμνημά μας προς το Ελληνικο Κράτος, είχαμε προσφερθεί να παράσχουμε αφιλοκερδώς την γνώση μας για την καλύτερη κατανόηση της πνευματκής διάστασης του κάθε ευρήματος.

Μας αγνόησαν. Αντλούνε από ό,τι φαίνεται “έμπνευση” μόνον από την “Αγία Τριάδα”.

Οφείλουν να γνωρίζουν όλοι όσοι πιάνουν στο στόμα τους την Θρησκεία των Ελλήνων, πως ουδέποτε υπήρξαν ιστορικά ανθρωποθυσίες στις επίσημες λατρείες των ανά την Ελλάδα πόλεων και όλες οι αναφορές ανήκουν τον χώρο τού, το τονίζουμε για τους σίγουρα πάσχοντες από μυθολογικό αναλφαβητισμό, “άτοπου και άχρονου” Μύθου.

Αιώνες τώρα μετά από την αιματηρή επικράτηση του Χριστιανισμού, αμέτρητοι είναι εκείνοι που ανενόχλητοι ασέλγησαν επάνω στην μνήμη των προγόνων μας.

Από εδώ και στο εξής όμως, αυτά που ήξεραν τέρμα.

Απαιτούμε σεβασμό στην Θρησκεία μας και την εθνική ταυτότητά μας.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (ΥΣΕΕ)

Σχετικά άρθρα