Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και ύποπτους ιμάμηδες ξηλώνει ο Ερντογάν – Απομακρύνθηκαν 1.112

Και ύποπτους ιμάμηδες ξηλώνει ο Ερντογάν – Απομακρύνθηκαν 1.112
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ίδρυμα Ντιγιανέτ, Ισλάμ, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Συνολικά 1.112 μέλη του προσωπικού της, περιλαμβανομένων ιεροκηρύκων και δασκάλων του Κορανίου, απομάκρυνε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Ντιγιανέτ) μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος, κατά την οποία τουλάχιστον 246 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο Γκιουλέν, που αρνείται τις κατηγορίες, έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο υποστηρικτών, σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και επιχειρήσεων στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε δημοσιογράφους πως δύο διπλωμάτες, οι οποίοι τώρα υπηρετούν στην Άγκυρα, απομακρύνθηκαν από τη θέση τους.

Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, συλλάβει ή θέσει υπό έρευνα περισσότερους από 60.000 στρατιώτες, αστυνομικούς, δικαστικούς, εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Σχετικά άρθρα