Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Σαουδική Αραβία συνελήφθησαν 50 άνθρωποι “απρεπώς ενδεδυμένοι”

Στη Σαουδική Αραβία συνελήφθησαν 50 άνθρωποι “απρεπώς ενδεδυμένοι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Μέκκα, Ραμαζάνι, Σαουδική Αραβία,

Η Αστυνομία στη Σαουδική Αραβία εκτελεί και καθήκοντα Fashion Police, δηλαδή Ενδυματολογικής Αστυνομίας (ή Μόδας), πράγμα που σημαίνει ότι όποιος δεν είναι κατάλληλα ενδεδυμένος και κουρεμένος σύμφωνα με τα ισλαμικές ενδυματολογικές προτάσεις απλά συλλαμβάνεται.

Τις ημέρες του Ραμαζανιού οι Σαουδάραβες αστυνομικοί συνέλαβαν περισσότερους από 50 πολίτες στη Μέκκα, στην ιερότερη πόλη του Ισλάμ, επειδή είχαν απρεπή κουρέματα και φορούσαν ρούχα ή κολιέ που δεν συμβαδίζουν με την εμφάνιση ενός σωστού μουσουλμάνου.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό σάιτ Sabq, οι συλληφθέντες είχαν περίεργα κουρέματα, φορούσαν μεγάλες αλυσίδες στο στήθος ή στα χέρια, σορτσάκια και αθλητικά ρούχα. Δεν συνελήφθησαν μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες.

Οι συλλήψεις έγιναν στην αγορά της πόλης, έπιασαν δηλαδή τους ανθρώπους την ώρα που έκαναν τα ψώνια τους και τους ανέλαβε το εγκληματολογικό.

Το Sabq φιλοξενεί και τη δήλωση ενός νεαρού που συνελήφθη επειδή φορούσε αθλητικό σορτσάκι. Μετά τη σύλληψή του, κι αφού αναγνώρισε το λάθος του, δήλωσε:

“Ειλικρινά αυτή η εμφάνιση είναι αηδιαστική. Από σήμερα αποφάσισα να φοράω μακριά παντελόνια”. Εάν ήθελε ας δήλωνε και κάτι άλλο.

Σχετικά άρθρα