Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άφησαν γουρουνοκεφαλή έξω από τζαμί του Κεμπέκ – “Καλή σας όρεξη”

Άφησαν γουρουνοκεφαλή έξω από τζαμί του Κεμπέκ – “Καλή σας όρεξη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Καναδάς, Κεμπέκ, Μουσουλμάνοι, Ραμαζάνι,

Ενώ το Ραμαζάνι, ο ιερός μήνας των μουσουλμάνων, βρίσκεται στη μέση του, άγνωστοι άφησαν έξω από τζαμί στο Κεμπέκ του Καναδά μια γουρουνοκεφαλή (ζώο ακάθαρτο για τους μουσουλμάνους) μέσα σε μια σακούλα και ένα σημείωμα που έγραφε “Bon appétit”, “δηλαδή καλή σας όρεξη”.

Η σακούλα με το κεφάλι είχε αφεθεί έξω από μία από τις κύριες εισόδους του τζαμιού και τη βρήκαν οι πιστοί όταν ολοκλήρωσαν την προσευχή τους στις 02.30 το πρωί.

Οι υπεύθυνοι του “ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου”, έτσι αποκαλούν το τζαμί, ενημέρωσαν ότι έχουν κάμερες ασφαλείας οι οποίες κατέγραψαν τους δράστες.

Ο πρόεδρος του “πολιτιστικού κέντρου”, δηλαδή του τζαμιού, ο Μοχάμεντ Γιανγκούι, δήλωσε στα τοπικά Μέσα:

“Αγαπάμε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα και σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους. Ευχόμαστε να είναι αμοιβαίο. Και το μόνο που θέλουμε είναι να δίνουμε την εικόνα του καλού μουσουλμάνου σε όλους τους κατοίκους του Κεμπέκ”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή δεν είναι πρωτοφανής. Το Κεμπέκ έχει τέσσερα τζαμιά και κάθε ένα από αυτά βανδαλίζεται με κάποιο τρόπο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Η καναδική κυβέρνηση καταδίκασε την ενέργεια, μέσω του αρμοδίου υπουργού για το Κεμπέκ, ενώ η τοπική Αστυνομία ερευνά την υπόθεση για τον εντοπισμό των δραστών.

Σχετικά άρθρα