Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ με τον Πατριάρχη Μόσχας στην Κρήτη

Θρίλερ με τον Πατριάρχη Μόσχας στην Κρήτη

Συνεχίζεται το εκκλησιαστικό θρίλερ με πολλά επεισόδια γύρω από την Πανορθόδοξη Σύνοδο η οποία συγκαλείται στην Κρήτη και, συγκεκριμένα, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, αναμένεται να επισκεφτεί την Κυριακή το νησί προκειμένου να παραστεί στο συλλείτουργο στον Άγιο Μηνά.

Ωστόσο, κανένας δεν αποκλείει στην θέση του να παραστεί ρωσική αντιπροσωπεία.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ. Κύριλλος έχει στείλει μήνυμα ενότητας στην Ορθόδοξη Οικογένεια, υποστηρίζοντας πως οι θέσεις των Εκκλησιών είναι σεβαστές και πως ο καθένας λειτουργεί βάσει συνείδησης, με καλό σκοπό.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος πως η συνάντηση με αφορμή την Αγία Σύνοδο στην Κρήτη θα είναι ένα βήμα για την άρση των διαφωνιών μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ωστόσο, άφησε αιχμές υποστηρίζοντας τις θέσεις του και τους λόγους που απέχει από τη Σύνοδο.

Επευφημίες πιστών

Την ίδια ώρα, πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου πίσω από τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί στον Άγιο Τίτο, προκειμένου να παρακολουθήσει την άφιξη των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, συνοδεύτηκε από επευφημίες των πιστών.

Εκείνος, μάλιστα, τους πλησίασε και οι πιστοί του φίλησαν τα χέρια. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι πιστοί και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο οποίος είναι γηγενής, αφού έχει γεννηθεί στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα