Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα ενότητας στους Ορθόδοξους στέλνει ο Βαρθολομαίος

Μήνυμα ενότητας στους Ορθόδοξους στέλνει ο Βαρθολομαίος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηράκλειο, Κρήτη, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

«Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας. Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής», υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την διάρκεια της άφιξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Ηράκλειο ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου.

«Ζούμε σε μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος παραμένει διεσπασμένος δραματικά και βιώνει παγκοσμίως τις συνέπειες τραγικών γεγονότων και εκτροπών , όπως οι πόλεμοι και οι ακαταστασίες κατά τόπους, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, οι ασύλληπτου μεγέθους κοινωνικές μεταβολές, η κατάρρευση των οικονομικών συστημάτων και η πρωτοφανής εξάπλωση και έξαρση της τρομοκρατίας», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Συστηματική διάβρωση του πνεύματος»

Ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε, επίσης, πως η συστηματική διάβρωση του πνεύματος έχει διασαλεύσει την ισορροπία του ανθρώπου κι έχει δημιουργήσει πολυεπίπεδη κρίση στην Ανθρωπότητα.

Σχετικά άρθρα