Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμβρόσιος: “Όχι” στο παγκάρι του Χαμόγελου του Παιδιού στις εκκλησίες

Αμβρόσιος: “Όχι” στο παγκάρι του Χαμόγελου του Παιδιού στις εκκλησίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Με μια εγκύκλιο η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κλείνει τις πόρτες των ναών στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, απαγορεύοντας εφεξής την τοποθέτηση ειδικού κουμπαρά σε θρησκευτικές τελετές εντός της εκκλησίας και ιδιαίτερα σε κηδείες και μνημόσυνα.

Μάλιστα, προτρέπει τους ιερείς και τους τελετάρχες κηδειών να προτείνουν, διακριτικά πάντα, στις οικογένειες, αντί στεφάνων και λουλουδιών, να ενισχύουν τα γηροκομεία της Μητρόπολης, τα οποία ‘ψυχορραγούν’.

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: “Αναγνωρίζουμε την προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος, πλην όμως η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δυσχερή κατάσταση τη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων”

Η εγκύκλιος, την οποία παρουσιάζει το filodimos.gr, είναι σαφέστατη ως προς την οδηγία που δίνει, καθώς η απαγόρευση ισχύει μόνο για τους Ιερούς Ναούς. Δηλαδή αν η οικογένεια επιθυμεί να τοποθετήσει κουμπαρά στο σπίτι της ή στο χώρο που θα προσφέρει τον καφέ, βεβαίως και είναι ελεύθερη να το πράξει.

Σχετικά άρθρα