Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι χώρες που διώκουν τους άθεους και ο Αμβρόσιος θα ζήλευε (χάρτης)

Οι χώρες που διώκουν τους άθεους και ο Αμβρόσιος θα ζήλευε (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθεΐα, Βίντεο, Ένωση Αθέων, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος,

Η επιθεώρηση “Ελευθερία Σκέψης” δημοσίευσε έναν χάρτη και πληροφορίες για τις χώρες όπου οι άθεοι κινδυνεύουν και σε αυτές (ακόμη) δεν είναι η Ελλάδα αν και ο Αμβρόσιος θα το ήθελε σίγουρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2015, πολίτες 19 χωρών έχουν καταδικαστεί για “αποστασία” (καταγγελία ενάντια στην αποχή από την πίστη) ενώ σε 13 άλλες κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους.

Μεταξύ των 13 χωρών όπου οι άθεοι μπορεί να διωχθούν για βλασφημία και αθεϊσμό βρίσκονται το Αφγανιστάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, το Ιράν, η Μαλαισία, οι Μαλδίβες, η Νιγηρία, το Πακιστάν, η Μαυριτανία, η Σομαλία, τη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Υεμένη.

Πολλές χώρες έχουν νόμους για τη βλασφημία και απαγορεύουν την κριτική στη θρησκεία, τις θρησκευτικές μορφές και τις θρησκευτικές ηγεσίες. Σε 55 χώρες η προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος θεωρείται έγκλημα και σε 39 τιμωρείται με φυλάκιση. Μεταξύ των νόμων που τιμωρούν τους άθεους βρίσκεται η απαγόρευση του διορισμού στο δημόσιο και η υποχρέωση της “απόδειξης” της θρησκευτικής πίστης μέσω αναγραφής στην ταυτότητα και το διαβατήριο (η αναγραφή ως άθεου ή αγνωστικιστή είναι απαγορευμένη).

1

Σχετικά άρθρα