Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος για τους πρόσφυγες

Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Καθολική Εκκλησία, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Μυτιλήνη, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Πρόσφυγες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Λέσβο πραγματοποιεί το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τη χώρα μας, μεσούσης της προσφυγικής κρίσης.

Στο νησί βρίσκονται επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι τρεις ιεράρχες θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη κατά την παρουσία τους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου θα συνομιλήσουν με πρόσφυγες και θα έχουν γεύμα μαζί τους.

Εν συνεχεία, από το λιμάνι της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιήσουν δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου στις 10:20 στον αερολιμένα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά καλωσόρισμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’ και στη συνέχεια από τον ο Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη.

Στις 10:35, θα λάβει χώρα η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροδρόμιο.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει έπειτα για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος για τη Μόρια, όπου στις 11:15 θα τους υποδεχτεί ο κ. Τσίπρας.

Εκεί, οι τρεις ιεράρχες θα απευθύνουν χαιρετισμούς και στις 12:25 θα ακολουθήσουν ομιλίες τους.

Στις 12.40 θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα των τριών με πρόσφυγες.

Στις 13.45 ο Ποντίφικας, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Εκεί ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει ομιλία και θα ακολουθήσει δέηση των τριών για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα.

Μετά μαζί με τον Πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν για το αερολιμένα Μυτιλήνης, όπου, στις 14:30, θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον κ. Ιερώνυμο, τον κ. Βαρθολομαίο και τον πρωθυπουργό.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 15:00, με χαιρετισμό του Πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη και έπειτα με αποχαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σχετικά άρθρα