Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λύσσαξε ο Αμβρόσιος για την επίσκεψη Πάπα – Πατριάρχη στη Λέσβο!

Λύσσαξε ο Αμβρόσιος για την επίσκεψη Πάπα – Πατριάρχη στη Λέσβο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Πρόσφυγες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Με μια ιστορικής σημασίας συνάντηση στις 14 ή 15 Απριλίου (την μεθεπόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή) στη Λέσβο, οι επικεφαλής των δύο Εκκλησιών της Χριστιανοσύνης, θα επιχειρήσουν να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό. Ωστόσο το θέμα έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ο οποίος εκφράζει τη θλίψη του και μιλά για πισώπλατη μαχαιριά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα μεταβούν στη Λέσβο σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που αναμένεται να έχει διεθνή απήχηση. Οι προκαθήμενοι της Ορθοδόξου, της Καθολικής και της Ελλαδικής Εκκλησίας θα επισκεφθούν τo κέντρo φιλοξενίας προσφύγων (hot spot) στο νησί και θα έχουν συναντήσεις με τους διαμένοντες αλλά και τους υπευθύνους για τη λειτουργία της μονάδας.

Η άφιξη των δυο θρησκευτικών ηγετών γνωστοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Όπως είπε, σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, για το προσφυγικό, ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.

Στον Μακαριότατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επίσκεψής του, όπως υπογραμμίστηκε, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψή αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. Ιδιαίτερα τη στιγμή που η χώρα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών.

Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος όμως έχει άλλη άποψη. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο: Από πολύ μεγάλη θλίψη πλημμύρισε η ψυχή μας η είδηση, ότι οι Πάπας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης θα πραγματοποιήσουν από κοινού μια ποιμαντική επίσκεψη στη νήσο Λέσβο με σκοπό να εμψυχώσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όσοι ευρίσκονται στη νήσο!

Θεωρούμε την ενέργεια αυτή σαν μια μαχαιριά, που δίδεται πισώπλατα στην πλάτη της φιλτάτης Πατρίδος μας! Μαχαιριά σε κρίσιμες ώρες! Οι Ηγέτες του Χριστιανισμού θα έπρεπε να ατενίσουν το πρόβλημα με άλλο μάτι. Δεν είναι μόνον οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι-θύματα, τους οποίους κάποιοι Ξένοι Παράγοντες αποστέλλουν στην Χώρα μας μόνο και μόνο για να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της Ελλάδος, αλλά και της Ευρώπης! Αυτό που σήμερα απειλείται είναι η χριστιανική μας Πίστη! Οι μετανάστες είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά τους. Το Ισλάμ διδάσκει το σύνθημα: «θάνατος στούς απίστους»! Ώστε, λοιπόν, η επίσκεψη του Πάπα και του Πατριάρχου στη Λέσβο ενισχύει ποικιλοτρόπως τον Ισλαμισμό, ενώ συγχρόνως αποδυναμώνει την αληθινή Πίστη στον αληθινό Θεό, την πίστη στον Σωτήρα Χριστό! Ελπίζουμε στην επίσκεψή τους αυτή οι Ηγέτες Ρώμης και Νέας Ρώμης να μη αποβάλουν τα θρησκευτικά τους σύμβολα και αρχιερατικά τους διαδήματα, για να μη ……..στενοχωρήσουν τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται στους τόπους φιλοξενίας των.

Θεωρούμε επίσης την ενέργεια αυτή Πάπα και Πατριάρχη σαν μια καθαρή πράξη θεατρινισμού! Τι άραγε μπορούν να προσφέρουν στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους; Και εν πάση περιπτώσει, αν ήθελαν να δώσουν λίγο κουράγιο στους βασανισμένους αυτούς ανθρώπους γιατί δεν πηγαίνουν είτε στην Ειδομένη, είτε στον Πειραιά; Εκεί κορυφώνεται το πρόβλημά τους! Πηγαίνουν όμως στη Λέσβο, όπου ούτε θα πληγωθούν ψυχικά από το θέαμα, ούτε θα ταλαιπωρηθούν ως πρόσωπα! Ενώ στην Ειδομένη θα λέρωναν τα παπούτσια τους και τα ράσα τους με την λάσπη, αφού, όπως είναι γνωστόν, η Ειδομένη είναι ένας μεγάλος λασπότοπος!

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, προς τον Ελληνικό Λαό με όση δύναμη διαθέτει η ψυχή μας την ενέργεια αυτή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου και του Πάπα της Ρώμης! Είναι μια σκέτη ενέργεια αυτοπροβολής των! Τίποτε δεν μπορεί να προσφέρη στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, στους λαθρομετανάστες! Όλοι αυτοί είναι θύματα των Μεγάλων Δυνάμεων και της μοχθηρίας των Τούρκων!

Εάν ο Πάπας της Ρώμης ήθελε να προσφέρη μια ουσιαστική βοήθεια στους μετανάστες, θα μπορούσε να δημιουργήση κάπου στην Ιταλία και με χρήματα του Βατικανού μια πρότυπη Μονάδα φιλοξενίας και αξιοπρεπούς διαβιώσεως προσφύγων και να πάρη εκεί όλους αυτούς τους πολύ-βασανισμένους ανθρώπους της Ειδομένης, θέτοντάς τους υπό την προστασία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!

Και από την άλλη πλευρά, εάν και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης ήθελεν όντως να βοηθήση τους μετανάστες, θα ηδύνατο να μεταβή σε κάποιο από τα παράλια της Τουρκίας, όπου και εκεί συνωθούνται, βασανίζονται και υποφέρουν οι μετανάστες κλπ. και να τους δώση ένα πιάτο φαγητό και ένα χάδι αγάπης από την πλευρά της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν συγχρόνως και ένα χαστούκι στον εγωϊσμό του Τούρκου Ηγέτη κ. Ερντογάν, ο οποίος είναι ο κύριος μοχλός εφαρμογής όλης αυτής της μισανθρώπου συμπεριφοράς εις βάρος ταλαίπωρων ανθρώπων, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τρέπονται σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής!

Ο Πάπας της Ρώμης έξ άλλου, μετά από κάποιες Δηλώσεις Του περί των Αράβων εισβολέων στην Ευρώπη, κατά την ταπεινή μας γνώμη, κρίνεται όλως ακατάλληλος ως Επισκέπτης των μεταναστών στη Χώρα μας. Σύμφωνα με κάποιες Δηλώσεις του, οι οποίες είδαν το φώς της δημοσιότητος (βλ. www.rt.com/news/334590-pope-francis-arab-invasion), είπε τα εξής καταπληκτικά: «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια Αραβική εισβολή, που αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός. Πόσες εισβολές έχει δεχθή η Ευρώπη κατά τήν διάρκεια της ιστορίας της! Αλλά μπόρεσε πάντοτε να τις ξεπεράσει και να προχωρήσει μπροστά, βρίσκοντας τον εαυτό της ωλοκληρωμένο και βελτιωμένο από τις πολιτιστικές ανταλλαγές, που επέφεραν αυτές οι εισβολές».
Ο Ποντίφικας επίσης συλλογίστηκε πάνω στην ιστορία της μετανάστευσης στην Ευρώπη και τήν θετική επίδραση που είχε στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα, όπως την γνωρίζουμε σήμερα».

Έπειτα από τα παραπάνω προς τους θρησκευτικούς Ηγέτες Δύσεως και Ανατολής, τ.έ. τον Πάπα Ρώμης και τον Πατριάρχη της Νέας Ρώμης απευθύνουμε το ερώτημα:

Σεβάσμιοι Ηγέτες,

Γιατί προτιμήσατε την Λέσβο και όχι ένα θαλάσσιο κέντρο συγκεντρώσεως μεταναστών της Τουρκίας; Εκεί γεννάται το πρόβλημα! Εκεί είναι η αρχή της ταλαιπωρίας! Εκεί δρουν και αναπτύσσονται τα διάφορα κυκλώματα, τα οποία και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες! Εκεί τους «τσουβαλιάζουν» σε κάτι σαπιοκάραβα και τους εξαποστέλλουν στη Λέσβο και αλλαχού, δηλ. στην ταλαιπωρία, ακόμη και στον πνιγμό ή και στον αργό θάνατο!

Σεβάσμιοι Ηγέτες του Χριστιανισμού! Αφήστε τους θεατρινισμούς! Δεν σας πρέπουν τέτοιες μικρόψυχες ενέργειες! Με την απόφασή Σας αυτή κατεβήκατε πολύ χαμηλά στη συνείδησή μας! Κυρίως όμως με την ενέργειά Σας αυτή ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ! Άθελά Σας, βεβαίως, καθίστασθε συνεργοί στην εξαφάνιση της Ορθοδοξίας από την Ελλάδα και της Ελλάδος από τον Ευρωπαϊκό χάρτη.

Η επίσκεψή Σας είναι μια ύπουλη μαχαιριά, πισώπλατα, στην αγαπημένη μας Πατρίδα, την χιλιοδοξασμένη Ελλάδα μας! Με όλο το σεβασμό μου Σας εκφράζω τη λύπη μου.

Σχετικά άρθρα