Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιστορική επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο για τους πρόσφυγες

Ιστορική επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο  για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Καθολική Εκκλησία, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Πάπας Φραγκίσκος, Πρόσφυγες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας! Οι επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στείλουν μήνυμα αγάπης υπέρ των χιλιάδων προσφύγων που δοκιμάζονται. Έτσι, την επόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί στην Ελλάδα για να μεταβεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Λέσβο και να επισκεφτούν τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο hotspot του νησιού!

Είναι η πρώτη φορά μετά την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, το Μάιο του 2001, που Ποντίφηκας θα βρεθεί στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά για έναν παραγματικά ιερό σκοπό, για να σταλεί μήνυμα ανθρωπιάς. Στην επίσκεψη του Πάπα και του Αρχεπισκόπου Αθηνών στη Μυτιλήνη έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθομολαίος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dogma.gr, ο Πάπας θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε την ηγεσία της ιεραρχίας πως οι αρχές του Βατικανού ανταποκρίθηκαν σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάρτιο στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης και επικεφαλής Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό.

Από το Βατικανό μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου να έρθει στην Ελλάδα για να επισκεφτεί τη Λέσβο. «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΙΣ, αποφασίστηκε να απευθυνθεί πρόσκληση Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ώστε να παραστεί κι εκείνος στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβου.

Βατικανό: Γίνονται συζητήσεις, τίποτα σίγουρο

Από το Βατικανό, πάντως, υποστηρίζεται ότι η επίσκεψη του Πάπα δεν έχει “κλειδώσει” αλλά παραδέχτηκε πως υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές για ένα ταξίδι του Ποντίφηκα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Λέσβο.

Το Associated Press μεταδίδει δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Βατικανού, καρδινάλιου Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια απόφαση και κανένα ταξίδι στο πρόγραμμα του Πάπα. Αλλά, σε e-mail του προς το πρακτορείο αναφέρει πως “ωστόσο, δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν συνομιλίες για ένα πιθανό ταξίδι”.

Σχετικά άρθρα