Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατριάρχης Ιγνάτιος Αφρέμ: “Ο λαός της Συρίας στηρίζει την κυβέρνηση και τον στρατό”

Πατριάρχης Ιγνάτιος Αφρέμ: “Ο λαός της Συρίας στηρίζει την κυβέρνηση και τον στρατό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, Συρία, Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο προκαθήμενος της (μονοφυσίτικης) Ορθόδοξης Συριακής Εκκλησίας, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, (πρόκειται για τον Σύρο μονοφυσίτη Πατριάρχη και όχι τον Ελληνορθόδοξο του Οικ. Πατριαρχείου), τόνισε ότι ο λαός της Συρίας παραμένει σταθερά ενωμένος γύρω από τον συριακό στρατό και την κυβέρνηση της χώρας μέχρι την επίτευξη της νίκης.

Σε συνάντησή του με τον Πρώτο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λευκορωσίας, Καρπένκο Ιγκόρ Βασιλίεβιτς, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Δαμασκό την Τετάρτη, ο μονοφυσίτης Πατριάρχης είπε ακόμα ότι οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί της Συρίας είναι αφοσιωμένοι στην πατρίδα τους και αποφασισμένοι να την υπερασπιστούν απέναντι σε όλους τους κινδύνους και τις συνωμοσίες, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος που δίνει η Συρία είναι πρωτίστως υπέρ του Ανθρωπισμού και του Πολιτισμού για λογαριασμό όλου του κόσμου.

Διαχρονικά η Συρία είχε τη φήμη μιας χώρας που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων ήταν ειρηνική και αρμονική, πρόσθεσε ο μονοφυσίτης Πατριάρχης.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ευχήθηκε ότι όλες αυτές οι εξτρεμιστικές ενέργειες που γίνονται στο όνομα δήθεν της θρησκείας να είναι προσωρινές και να τελειώσουν, ώστε η χώρα να πορευτεί στο μονοπάτι της ανοικοδόμησής της.

Σχετικά άρθρα