Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλασιάστηκαν οι διώξεις χριστιανών στον πλανήτη σε ένα χρόνο (φωτο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θρησκευτική Ελευθερία, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η λίστα των παγκοσμίων διώξεων για το 2016 που δημοσίευσε η ΜΚΟ Open Doors, δείχνει πως πάνω από 7.000 χριστιανοί σκοτώθηκαν επειδή ασκούσαν την πίστη τους, 3.000 περισσότεροι από ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο μεγαλύτερος βαθμός θρησκευτικών διώξεων παρατηρείται στο Ιράκ, την Ερυθραία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Πακιστάν, τη Συρία, το Ιράν και τη Λιβύη ενώ η επιδείνωση στην ελευθερία συνείδησης έχει ενταθεί στο Πακιστάν και την Ερυθραία. Την ίδια ώρα δυο νέες χώρες στις οποίες διώκονται οι χριστιανοί εμφανίστηκαν στη λίστα: Η Νιγηρία και το Μπαχρέιν.

Ο απολογισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός στις χώρες που δρουν οργανώσεις τζιχαντιστών όπως η Μπόκο Χαράμ. Επίσης, μόνο στη Νιγηρία δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 4.000 χριστιανοί και άλλοι 30.000 χρειάστηκε να μεταναστεύσουν λόγω της θρησκευτικής τους πίστης.

Ο Παγκόσμιος κατάλογος διώξεων δημοσιεύεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει τις χώρες που διώκονται και οι χριστιανοί. Οι ερευνητικές μέθοδοι και τα αποτελέσματα ελέγχονται ανεξάρτητα από το Διεθνές Ινστιτούτο για τη θρησκευτική ελευθερία.

Στο χάρτη φαίνεται ο συγκριτικός βαθμός ελευθερίας συνείδησης αλλά και ελευθερίας άσκησης θρησκευτικής πίστης.

ScreenShot_20160118140250

Σχετικά άρθρα