Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάπας αρνήθηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο – “Δεν φοβάμαι το ISIS”

Ο Πάπας αρνήθηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο – “Δεν φοβάμαι το ISIS”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Καθολική Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Ρώμη, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί, Χριστούγεννα,

Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, παρά τις προειδοποιήσεις που έχει από την ιταλική Αστυνομία ότι αποτελεί στόχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος του Ποντίφικα είπε ότι είναι ενήμερος για τις απειλές αλλά “δεν φοβάται” το Ισλαμικό Κράτος και αρνήθηκε ακόμα και να χρησιμοποιήσει το παπικό όχημα, γνωστό και ως Popemobile, ώστε να είναι προστατευμένος όταν θα χαιρετά τον κόσμο μετά το χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο μια σειρά από προπαγανδιστικά βίντεο στα οποία απειλεί να εξαπολύσει τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ρώμη όπως στο Παρίσι, και ο Προκαθήμενος της Δυτικής Εκκλησίας θεωρείται στόχος.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, μιλώντας στη βρετανική Express, είπε:

“Δεν φοβάται. Ο Πάπας Φραγκίσκος γνωρίζει τα πάντα αλλά δεν θέλει να χάσει την επαφή του με τους ανθρώπους”.

Ωστόσο, το Βατικανό σημειώνει ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να είναι ασφαλής ο Πάπας.

Ο πατέρας Σίρο Μπενεντετίνι είπε ακόμα στην Express ότι “δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή, εκτός από όσες [απειλές] προέρχονται από το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο. Είναι κάποιες εικόνες με τη μαύρη σημαία [του Ισλαμικού Κράτους] να κυματίζει στον Άγιο Πέτρο”.

“Έχουν ήδη παρθεί ειδικά μέτρα, θα δείτε έντονη την παρουσία της Αστυνομίας αλλά και Ιταλούς στρατιώτες ένοπλους να φρουρού픨.

“Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν άλλα ειδικά μέτρα για τα Χριστούγεννα, εκτός από αυτά που ήδη ισχύουν”.

Ο ίδιος είπε ότι ο Πάπας αρνήθηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο ή να χρησιμοποιήσει το θωρακισμένο παπικό όχημα κατά τη διάρκεια των λειτουργιών και της περιοδείας του στη συνέχεια.

“Ο Πάπας δεν θέλει να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο”.

“Είναι κατανοητό στη θέση του να μη θέλει να φορέσει αλεξίσφαιρο, θα ήταν γελοιοποίηση να βρίσκεται στην Αγία Τράπεζα φορώντας γιλέκο”.

“Δεν φοβάται, έχετε δει ότι έχει πάει στην Αφρική, πήγε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όταν όλοι του έλεγαν να το αποφύγει. Πήγε εκεί, δεν αντιμετώπισε κάποιον κίνδυνο. Γνωρίζει τα πάντα περί απειλών, αλλά προφανώς δεν τον νοιάζουν”.

Σχετικά άρθρα