Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Που αφιέρωσε ο Μητροπολίτης Σιατίστης το τραγούδι «Σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία»

Που αφιέρωσε ο Μητροπολίτης Σιατίστης το τραγούδι «Σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Και όμως συνέβη και αυτό. Ο Μητροπολίτης Σιατίστης αφιέρωσε το τραγούδι «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία». Ήταν Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, παραμονή της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, της πανσόφου και μεγαλομάρτυρος.

Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα στον δισυπόστατο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και Αγίας Αικατερίνας.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την Εκκλησιαστική τάξη, έλαβε χώρα η χειροτονία εις Διάκονον του υποδιακόνου Αθανασίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Παύλος, λίγο πριν την χειροτονία, όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, μιλώντας πατρικά στον ευλαβέστατο υποδιάκονο, είπε:

«….Αυτήν την ημέρα, αγαπητέ υποδιάκονε, έρχεσαι και εσύ να αφιερωθείς στο θυσιαστήριο της Εκκλησίας του Χριστού και από σήμερα να διακονείς στο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων.

Η Αγία Αικατερίνη διακρίθηκε για την σοφία, την παρθενία και το μαρτύριό της. Να ξέρεις, ότι αυτά είναι τρία γνωρίσματα του κάθε πιστού, αλλά πολύ περισσότερο εκείνου που εισέρχεται στην διακονία του Θεού.

Η Σοφία! Δεν μιλάω για την σοφία των ανθρώπων, αλλά για την σοφία την «άνωθεν κατερχομένη». Η σοφία των ανθρώπων είναι επίγειος, κοσμική και δαιμονική, τις περισσότερες φορές, όταν ασκείται χωρίς ταπείνωση.

Έτσι, λοιπόν, το Πνεύμα το Άγιο, που ήδη το επικαλεστήκαμε και θα το επικαλεστούμε σε λίγο, θα το επικαλεστούμε για να σε σοφίσει κατά Θεόν, για να αγαπήσεις τον Θεό, να αγαπήσεις τη διακονία αυτή που θα σου αναθέσει η Εκκλησία του Χριστού και μέσα από αυτήν να διακονήσεις όλους τους ανθρώπους.

Θα τολμούσα να πω, ότι σ’ αυτήν την αφιέρωση ταιριάζει ένα τραγούδι, που το λέμε και αφορά βέβαια στην αγάπη των ανθρώπων: «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία, σ’ αγαπώ γιατί είσαι συ, κι αγαπώ κι όλο τον κόσμο, γιατί ζεις και συ μαζί». Αγαπάμε το Χριστό, γιατί είναι «ο ωραίος κάλλει παρά πάντας βροτούς». Είναι ο μοναδικός Νυμφίος της ψυχής του ανθρώπου. Τον αγαπάμε, γιατί είναι Αυτός. Εκείνος που Θεός ων έγινε άνθρωπος και σταυρώθηκε για τη σωτηρία μας. Και επειδή τον αγαπάμε, αγαπάμε κι όλον τον κόσμο, γιατί είμαστε όλοι παιδιά δικά του.

Σχετικά άρθρα