Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος Σίδνεϊ: Γιατί δεχόμαστε πρόσφυγες μουσουλμάνους αντί χριστιανούς;

Αρχιεπίσκοπος Σίδνεϊ: Γιατί δεχόμαστε πρόσφυγες μουσουλμάνους αντί χριστιανούς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Πρόσφυγες, Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σίδνεϊ Άντονι Φίσερ, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ εξέφρασε την ανησυχία του για τους 12.000 Σύρους πρόσφυγες που θα δεχθεί η Αυστραλία, γιατί οι περισσότεροι φαίνεται ότι θα είναι μουσουλμάνοι, αντί χριστιανοί, Γιαζίντι και Εβραίοι.

Πολλοί κατηγορούν τα Ηνωμένα Έθνη ότι αντί να στείλουν στην Αυστραλία ανθρώπους από τις ευάλωτες μειονότητες της Μέσης Ανατολής, στέλνουν μουσουλμάνους.

Ο αρχιεπίσκοπος Άντονι Φίσερ δήλωσε στο The Weekend Australian ότι η κοινότητα των χριστιανών της Ανατολής αισθάνεται “πολύ ανήσυχη”, αδυνατώντας να δει με σαφήνεια “τι ακριβώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας προσπαθεί να πετύχει”.

Εν τω μεταξύ, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, το Ισλαμικό Κράτος δείχνει αποφασισμένο να εξολοθρεύσει και να σκλαβώσει όλους τους χριστιανούς.

“Άνθρωποι όπως οι Γιαζίντι, οι χριστιανοί και οι Ζωροάστρες βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης στη Μέση Ανατολή στα χέρια του Ισλαμικού Κράτος”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην εφημερίδα.

Τον προηγούμενο μήνα ο αρχιεπίσκοπος Χαλεπιού των ουνιτών (ενωτικών) στη Συρία, δηλαδή των Ελληνορθόδοξων που αναγνωρίζουν ως προκαθήμενο τον Πάπα της Ρώμης και όχι τον Πατριάρχη της Νέας Ρώμης – Κωνσταντινούπολης, Ζαν Κλέμεντ Τζανμπάρτ (Jean Clement Jeanbart), δήλωσε ότι οι χριστιανικές κοινότητες αποτελούν τον πρώτο στόχο στη θρησκευτική εθνοκάθαρση που επιχειρεί το Ισλαμικό Κράτος.

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την οργή ενός εξτρεμιστικού ιερού πολέμου (τζιχάντ), ίσως σύντομα να χαθούμε” προειδοποίησε.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία που θα προέρχονται από όλες τις πληγείσες κοινότητες.

Ο εργατικός βουλευτής Ματ Τίστελγουάιτ (Matt Thistlethwaite) επεσήμανε ότι η Αυστραλία θα δεχθεί πρόσφυγες σύμφωνα με τις συμβουλές των Ηνωμένων Εθνών.

Ίσως να υπάρχει θέμα με τους λίγους χριστιανούς που θα δεχθεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας, είπε ο βουλευτής στο Sky News και εξήγησε ότι, δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία του καθενός, αλλά έχει απολύτως να κάνει με την επείγουσα ανάγκη.

Την ίδια ώρα το ποιοι θεωρούνται και ποιοι δεν θεωρούνται πρόσφυγες επίσης προκαλεί σύγχυση, αφού τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν πρόσφυγες μόνο όσους έχουν καταφύγει στα προσφυγικά στρατόπεδα του ΟΗΕ.

Οι χριστιανοί από την πλευρά τους φοβούνται να καταφύγουν στα προσφυγικά στρατόπεδα διότι είναι γεμάτα μουσουλμάνους, μεταξύ των οποίων και πολλοί τζιχαντιστές.

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία, το 2011, ο πληθυσμός των χριστιανών στη χώρα μειώθηκε από 2.200.000 άνθρωποι σε 1.200.000, πράγμα που σημαίνει ότι 1.000.000 χριστιανοί όλων των δογμάτων εγκατέλειψαν τη χώρα, ένα μέρος αυτών σφαγιάστηκε από τους ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα