Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με αφορμή τη σφαγή στο Παρίσι ο Πάπας μίλησε για το “τέλος των καιρών”

Με αφορμή τη σφαγή στο Παρίσι ο Πάπας μίλησε για το “τέλος των καιρών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Γαλλία, Δευτέρα Παρουσία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ιταλία, Καθολική Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Παρίσι, Ρώμη, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Δύο ημέρες μετά τις πολύνεκρες τζιχαντιστικές επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι, ο Πάπας Φραγκίσκος στο κυριακάτικο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο “τέλος των καιρών” και ενθάρρυνε τους πιστούς που τον άκουγαν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντικρίσουν το Θεό.

Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη ο Πάπας κάλεσε τους 10.000 περίπου πιστούς να σκεφτούν τον θάνατό τους και την ημέρα που θα συναντήσουν τον Θεό για να του δώσουν απολογισμό της ζωής τους.

Ο Πάπας επίσης αναφέρθηκε και στη σφαγή στο Παρίσι, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη Γαλλία την Παρασκευή, προκαλώντας τόσες απώλειες ανθρώπινων ζωών.

“Τόση βαρβαρότητα μας αφήνει σοκαρισμένους και αναρωτιόμαστε πώς μια ανθρώπινη καρδιά μπορεί να συλλάβει και να εκτελέσει τέτοια φρικιαστικά γεγονότα, που ταρακούνησαν όχι μόνο τη Γαλλία αλλά όλον τον κόσμο”, είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας αναγνώρισε κατηγορηματικά την ισλαμιστική ιδεολογία ως υπαίτια των επιθέσεων, διακηρύττοντας ότι η επίκληση του ονόματος του Θεού για να δικαιολογήσει τέτοιες κτηνώδεις επιθέσεις είναι “βλασφημία”.

Σχολιάζοντας τις Γραφές ο Πάπας είπε ότι ο Ιησούς κηρύττοντας σχετικά με το τέλος του κόσμου αναφέρεται σε “αποκαλυπτικά στοιχεία, όπως ο πόλεμος, η πείνα και οι κοσμικές καταστροφές”.

Σε εκείνες τις έσχατες ημέρες, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει και η σελήνη δεν θα λάμπει σε όλο της το φως, και τα άστρα θα πέφτουν από τους ουρανούς και οι δυνάμεις των ουρανών θα ταρακουνηθούν.

Ωστόσο, αυτά τα σημάδια δεν είναι τα πιο σημαντικά, επέμενε ο Πάπας. “Τελικός μας στόχος είναι η συνάντησή μας με τον αναστημένο μας Κύριο”. Το πιο σημαντικό δεν είναι να ξέρουμε πότε το τέλος θα έλθει, αλλά να είμαστε έτοιμοι για αυτό όταν έλθει, είπε.

“Οφείλουμε να ζούμε το σήμερα”, είπε ο Πάπας, αλλά να είμαστε πάντα έτοιμοι να συναντήσουμε τον Θεό όταν μας καλέσει.

Στο τέλος του κόσμου, είπε ο Πάπας, ο Ιησούς θα είναι θριαμβευτής πάνω στον σταυρό.

Ο Πάπας βρήκε ακόμα την ευκαιρία να στραφεί ενάντια στους μελλοντολόγους, αστρολόγους, χαρτορίχτρες, μάντεις κάθε είδους, λέγοντας ότι μας αποσπούν από αυτό που είναι το σημαντικό, δηλαδή να ζούμε το σήμερα.

“Ο Κύριος μας λέει ότι τα πάντα είναι παροδικά και μόνος Αυτός και ο Λόγος του παραμένουν ως Φως να μας οδηγεί και να δυναμώνει τα βήματά μας”, είπε.

Σχετικά άρθρα