Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση του μονοφυσίτη Πατριάρχη Αντιόχειας για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Έκκληση του μονοφυσίτη Πατριάρχη Αντιόχειας για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λίβανος, Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος Γιαζίγκι, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, Συρία, Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Πατριάρχης της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας (μονοφυσίτες χριστιανοί), Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, κάλεσε στο κυριακάτικο κήρυγμά του να επιστρέψει η ειρήνη και η σταθερότητα στη Συρία, στον Λίβανο, στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε κυριακάτικη λειτουργία στη Βηρυτό, ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αντιόχειας είπε ότι κανείς δεν δικαιούται να καταστρέφει σπίτια και να απαγάγει αθώους ανθρώπους και κάλεσε σε έργο για τη διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

Ο μονοφυσίτης Πατριάρχης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι όλοι οι όμηροι που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών θα απελευθερωθούν, κάνοντας ειδική μνεία στην απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπιού και Αλεξανδρέττας, Παύλου Γιαζίγκι και του μονοφυσίτη μητροπολίτη Χαλεπιού Ιωάννη Ιμπραήμ.

Οι δύο μητροπολίτες του Χαλεπιού, Ελληνορθόδοξος και Ορθόδοξος Μονοφυσίτης, απήχθησαν από Τσετσένους τζιχαντιστές το 2013 και από τότε αγνοούνται.

Σχετικά άρθρα