Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ουγκάντα σφάζουν όποιον μουσουλμάνο βαπτιστεί χριστιανός

Στην Ουγκάντα σφάζουν όποιον μουσουλμάνο βαπτιστεί χριστιανός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Ουγκάντα, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι στην ανατολική Ουγκάντα με έναν ομόθρησκό τους που εκχριστιανίστηκε, σκότωσαν τη γυναίκα του για να τον τιμωρήσουν επειδή αλλαξοπίστησε.

Το φονικό συνέβη τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά τον φόνο και του αδελφού του, επειδή είχε αλλάξει και αυτός θρησκεία.

Η Μαμγουϊκόμπα Μγουανίκα, μητέρα 8 παιδιών, τα τρία ενήλικα τα υπόλοιπα πέντε μεταξύ 9 και 19 ετών, ξεψύχησε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, μια ομάδα άγνωστων σε αυτήν μουσουλμάνων, την έσυραν έξω από το σπίτι της και τη σκότωσαν.

Η Μγουανίκα άνοιξε την πόρτα, μετά από χτύπημα, στο χωριό Καλαμπέτε στην επαρχία Κιμπούκου, και βρήκε μια ομάδα αγνώστων να ζητάνε τον άνδρα της.

Η Μγουανίκα απάντησε ότι ο άνδρας της έλειπε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών της. Τότε ο ένας από τους άνδρες της είπε: “Ο άνδρας σου ακολούθησε τη θρησκεία του αδελφού του, ενώ σας είχαμε προειδοποιήσει να σταματήσει αυτά τα πράγματα, αλλά το μήνυμά μας βρήκε κουφά αυτιά”!.

“Οι άγνωστοι έσυραν τη μητέρα μας έξω από το σπίτι, ενώ εκείνη έκλαιγε και φώναζε για βοήθεια”, είπε το 13χρονο παιδί της.

Στο σπίτι βρίσκονταν ακόμα δύο κόρες της, 9 και 11 ετών, δύο άλλα παιδιά ήταν στο σχολείο, ενώ και τα ενήλικα παιδιά της, 19, 22 και 24 ετών, έλειπαν.

Όταν οι γείτονες αργότερα έφτασαν στο σπίτι βρήκαν τα παιδιά μόνα τους. Λίγο μετά ήρθε και ο σύζυγος της Μγουανίκα, Τζορτζ Μγουανίκα. Μετά από ψάξιμο βρήκαν τη γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος 100 μέτρα μακριά από το σπίτι. Δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά έμοιαζε ζωντανή, είπε ο Τζορτζ Μγουανίκα στη Morning Star News.

Ξεψύχησε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ο Τζορτζ Μγουανίκα είπε ότι μετά τον φόνο του αδελφού του, ελάμβανε και αυτός απειλητικά μηνύματα από μουσουλμάνους, άγνωστους σε αυτόν, που τον απειλούσαν να σταματήσει να κηρύττει τον χριστιανισμό αλλιώς θα είχε την ίδια μοίρα με τον αδελφό του. Τώρα φοβάται για τη ζωή τόσο τη δική του όσο και των παιδιών του.

Φόβος επικρατεί και στους κατοίκους του χωριού.

Οι αλλαξοπιστίες από το Ισλάμ στον χριστιανισμό αντιμετωπίζονται τον τελευταίο καιρό στην ανατολική Ουγκάντα με δολοφονικές πράξεις.

Χαρακτηριστική για την αγριότητά της η φονική πράξη ενός μουσουλμάνου από το χωριό Νσίνζε, στην επαρχία Ναμουτάμπα. Μόλις έμαθε ότι η γυναίκα και ο γιος του εκχριστιανίστηκαν, ξυλοκόπησε και τους δύο μέχρι θανάτου. Αυτό συνέβη στις 11 Αυγούστου.

Η σύζυγος ενός πρώην σεΐχη δηλητηριάστηκε και πέθανε, στις 17 Ιουνίου, επειδή εκείνη και ο άνδρας της έγιναν χριστιανοί. Ζούσαν στο χωριό Ναμπούλι, στην επαρχία Κιμπούκου. Η Ναμουμπέιζα Σγουαμπούρα ήταν μητέρα 11 παιδιών, με το μικρότερο μόλις 5 μηνών μωρό.

Στο Κιριόλο, στην επαρχία Μπουντάκα, στις 28 Μαρτίου, πέντε μουσουλμάνοι βίασαν ομαδικά τη 17χρονη κόρη ενός χριστιανού πάστορα, επειδή ο ιερέας αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους να σταματήσει να λειτουργεί.

Σχετικά άρθρα