Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φανατικοί ισλαμιστές έκαψαν εκκλησίες στην Τανζανία

Φανατικοί ισλαμιστές έκαψαν εκκλησίες στην Τανζανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Προτεσταντισμός, Πυρκαγιά, Τανζανία, Φωτιά, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τρεις εκκλησίες παραδόθηκαν στις φλόγες την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου σε μια περιοχή στη βορειοδυτική Τανζανία, στην ανατολική Αφρική. Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές είχαν εξαπολύσει απειλές προηγουμένως, σύμφωνα με χριστιανούς πάστορες στην περιοχή.

Ένας προτεστάντης ιερέας (πάστορας) σε μια από τις τρεις πυρπολημένες εκκλησίες, ο Βεντάστο Αθάνας (Vedasto Athanas) της Διεθνούς Εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής, δήλωσε ότι οι χριστιανοί στην Τανζανία είναι στεναχωρημένοι και φοβούνται, καθώς οι επιθέσεις εναντίον τους όλο και πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια.

“Αυτό που επίσης μας ανησυχεί είναι ότι και οι τρεις εκκλησίες κάηκαν μέσα σε διάστημα δύο ωρών”, είπε μιλώντας στη Morning Star News. “Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε απειληθεί από μουσουλμάνους εξτρεμιστές, ότι δεν θέλουν χριστιανικές εκκλησίες σε αυτή την περιοχή.

Κάηκε επίσης μια εκκλησία πεντηκοστιανών και μια εκκλησία ευαγγελικών. Πρόκειται για ξεκάθαρα αμερικανικές προτεστάντικες ιεραποστολές.

Και οι τρεις εκκλησίες βρίσκονταν στο χωριό Κάσφα στην επαρχία Μπουκόμπα.

Η πρώτη εκκλησία είχε 350 μέλη ποίμνιο, η δεύτερη 300 μέλη και η τρίτη 200.

“Χάθηκαν τα πάντα μαζί με τις εκκλησίες μας. Καρέκλες, μουσικά όργανα”, λέει ο Αθάνας. “Οι πιστοί δεν έχουν που να προσευχηθούν”.

Ένας λόγος που υπάρχει ένταση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή είναι η σφαγή των ζώων. Οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές δεν θέλουν οι χριστιανοί να σφάζουν ζώα, λένε ότι αυτό το δικαίωμα είναι αποκλειστικά των μουσουλμάνων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καίγονται εκκλησίες στην Τανζανία. Στις 20 Ιανουαρίου κι άλλη εκκλησία είχε παραδοθεί στις φλόγες, στην ανατολική Τανζανία στην περιοχή της Τάνγκα. Στην ίδια περιοχή, μια νεαρή γυναίκα εγκατέλειψε το Ισλάμ για να παντρευτεί έναν χριστιανό. Μόλις το έμαθαν οι γονείς της, έπιασαν τον γαμπρό, τον ξυλοκόπησαν άγρια και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά (2 Νοεμβρίου 2014).

Τον Οκτώβριο του 2012, Ισλαμιστές έκαψαν πολλές εκκλησίες σε διάφορα σημεία της Τανζανίας. Αφορμή για τους εμπρησμούς στάθηκε ο καβγάς δύο παιδιών σχετικά με το Κοράνι και η κατηγορία ότι το ένα παιδί, που ήταν χριστιανόπουλο, ατίμασε το Κοράνι.

Σχετικά άρθρα