Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμάμης λέει μια συγκινητική ιστορία για έναν γιο που ήπιε τα ούρα του πατέρα του (βίντεο)

Ιμάμης λέει μια συγκινητική ιστορία για έναν γιο που ήπιε τα ούρα του πατέρα του (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ιμάμης, Ισλάμ, Σαουδική Αραβία,

Σε ένα κήρυγμα που έκανε σε τζαμί της Σαουδικής Αραβίας στις 5 Ιουνίου του 2014, ο Σαουδάραβας σεΐχης Σαντ Μπιν Ατέεκ Αλ Ατέεκ (Sa’d bin Ateeq Al-Ateeq) μίλησε στους μουσουλμάνους πιστούς για το πώς τα παιδιά πρέπει να φέρονται με σεβασμό στους γονείς τους.

Ο σεΐχης είπε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι σαν τα παπούτσια στα πόδια των γονιών τους, πριν αρχίσει να διηγείται μια πραγματική ιστορία για έναν αφοσιωμένο γιο που έσωσε από θάνατο τον άρρωστο πατέρα του.

Η ομιλία ακολουθεί σε βίντεο με αγγλικούς υποτίτλους, για τους αναγνώστες μας που δεν διαβάζουν αγγλικά θα την αποδώσουμε στα Ελληνικά:

“Τι θα μπορούσε να είναι πιο όμορφο από το να διδάσκεις τα παιδιά σου ότι τα κλειδιά του παραδείσου βρίσκονται κάτω από τα πόδια της μητέρας τους. Όποιος επιτρέπει σε ένα παιδί να φωνάζει στη μητέρα του, θα ξεσπά με θυμό πάνω της, να της προκαλεί (σ.σ. με τη συμπεριφορά του) διαβήτη, υπέρταση, χοληστερίνη, και πόσες άλλες παθήσεις, δεν συνειδητοποιεί ότι η μητέρα είναι η πύλη για τον Παράδεισο”.

“Πήγα σε μια αποστολή για κήρυγμα στην έρημο. Το σχολείο που επισκέφθηκα απέχει περισσότερο από 80 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο δρόμο με άσφαλτο. Μπήκα μέσα και είδα 40 μαθητές Λυκείου. Τους ζήτησα να μου προσδιορίσουν την (ισλαμική αρχή) του να είναι ευγενείς με τους γονείς τους. Ένα παιδί, που ήταν βοσκός καμηλών και κατσικιών, σηκώθηκε. Τα μαλλιά του ήταν σφιχτά δεμένα με ένα ύφασμα”.

“Μου είπε: Σεΐχη, σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις παπούτσι στα πόδια των γονιών σου, ώστε να μην πατήσουν ποτέ ούτε ένα αγκάθι όσο ζεις”.

“Ο τόπος όπου ζούσαν απέχει 180 χιλιόμετρα από το Ριάντ. Ο ηλικιωμένος πατέρας του ήταν άρρωστος. Υπέφερε από προστάτη, που είναι ένας αδένας που παρεμποδίζει τον ουροποιητικό σωλήνα όταν μεγαλώνει. Ένας ηλικιωμένος άνδρας σαν αυτόν συνεχώς χρειάζεται να ουρεί. Καμιά φορά υποφέρει από ακούσια ούρηση ή να στάζει, και άλλες φορές δεν μπορεί να ουρήσει. Ω, τι πόνος! Μακάρι ο Αλλάχ να γιατρέψει όλους τους μουσουλμάνους που είναι ασθενείς”.

(σ.σ. Ένα από τα συχνότερα προβλήματα του προστάτη, που εμφανίζεται σε μεγάλους σε ηλικία άνδρες, είναι η καλοήθης υπερπλασία. O προστάτης πιέζει την ουρήθρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα όπως δυσκολία έναρξης της ούρησης, διακεκομμένη ούρηση, επιτακτική ανάγκη για ούρηση (δεν μπορείτε να «κρατηθείτε») και μερικές φορές ακράτεια).

“Όταν οι γιοι του ηλικιωμένοι άνδρα μαζεύτηκαν με τα παιδιά τους, έσφαξε μια κατσίκα για αυτούς και ήταν πολύ ευτυχισμένος που τους έβλεπε όλους μαζί. Αλλά μετά τη μεσημεριανή προσευχή, το πρόσωπό του σκοτείνιασε. Ο καλός γιος δεν το πρόσεξε, γιατί ήταν απασχολημένος να σερβίρει τα αδέλφια του. Κατά τη διάρκεια της προσευχής, ο ηλικιωμένος άνδρας δεν μπορούσε ούτε όρθιος να σταθεί. Τον είχε χτυπήσει κρίση και δεν μπορούσε να ουρήσει. Δεν το είπε στους γιους του, επειδή δεν ήθελε να τους χαλάσει την ημέρα”.

“Ο νεώτερος γιος πήγε να αρμέξει τις καμήλες. Όταν επέστρεψε, είδε τα αδέλφια και τους ανιψιούς του γύρω από τον πατέρα”.

“Ο πατέρας μας χάνεται”, είπαν. “Πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας. Ούτε μια στάλα ούρα δεν βγήκε από το σώμα του από εχθές το βράδυ. Είναι ετοιμοθάνατος. Το Ριάντ απέχει τρεις ώρες από εδώ. Δεν υπάρχει σήμα κινητού τηλεφώνου εδώ που βρισκόμαστε. Ο θάνατός του είναι βέβαιος”.

“Ο καλός γιος προχώρησε και έπιασε το χέρι του πατέρα του”.

“Τι συμβαίνει πατέρα;”, ρώτησε.

“Πεθαίνω”, είπε ο ηλικιωμένος.

“Ο καλός γιος έδιωξε τα αδέλφια και τα ανίψια του από τη σκηνή και κλείστηκε μέσα μόνος με τον πατέρα του για μισή ώρα. Όταν άνοιξε τη σκηνή ξανά, ο ηλικιωμένος ήταν ντυμένος στα λευκά και τα γένια του ήταν αρωματισμένα. Ο ηλικιωμένος προσευχόταν, και το πρόσωπό του έλαμπε”.

“Τι του έκανες;” ρώτησαν τα αδέλφια του.

“Τότε ο ηλικιωμένος άνδρας απάντησε: Ρούφηξε τα ούρα μου με το στόμα του. Μα τον θεό, ούτε μια έκφραση δυσαρέσκειας δεν έδειξε όταν το έκανε. Ούτε σιχάθηκε όταν το έκανε, παρά όλα τα ούρα, το αίμα και το πύον που έβγαινε από τις άκρες του στόματός του”.

“Αφού άδειασε την ουροδόχο κύστη του πατέρα του, τον σήκωσε και τον έντυσε. Και οι δύο πλύθηκαν”.

“Τότε ο γιος είπε: Ας πάμε τώρα στο νοσοκομείο”.

“Τι όμορφη ιστορία για την αγάπη των παιδιών στους γονείς τους”.

Σχετικά άρθρα