Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιβάν Σαββίδης στην Αλεξάνδρεια – Συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρο

Ο Ιβάν Σαββίδης στην Αλεξάνδρεια – Συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ιβάν Σαββίδης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β υπεδέχθη στην Πατριαρχική Έδρα τον διακεκριμένο επιχειρηματία και πολιτικό Ιβάν Σαββίδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας και Συντονιστή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού της Περιφέρειας Χωρών πρώην ΕΣΣΔ.

Γνώριμοι από την εποχή της ενάρξεως λειτουργίας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ο Μακαριώτατος και ο Ι. Σαββίδης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν δια μακρών θέματα αφορώντα το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Διασπορά.

savvidis3

Τιμώντας την μακρά προσφορά του Ι. Σαββίδη στην προάσπιση και κραταίωση της παρουσίας των πολυπληθών Ελληνικών Κοινοτήτων της πρώην ΕΣΣΔ, ο Μακαριώτατος περιεκόσμησε τον υψηλό επισκέπτη δια του Ανωτάτου Ταξιάρχη Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

savvidis2

Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της Πατριαρχικής Έδρας. Τον Ι. Σαββίδη συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του ο πρώην Πρόεδρος του ΣΑΕ και Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας Σ. Ταμβάκης και η Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας στην Αλεξάνδρεια Α. Αλεξανιάν.

Σχετικά άρθρα