Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: 80 βουρδουλιές σε όποιον αφήσει τη γυναίκα του μόνη στο Ραμαζάνι

Ισλαμικό Κράτος: 80 βουρδουλιές σε όποιον αφήσει τη γυναίκα του μόνη στο Ραμαζάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλάμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Ραμαζάνι, Τζιχαντιστές,

Ξεκίνησε το Ραμαζάνι και το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε οδηγίες για τους κατοίκους της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται κατά τη διάρκεια της εορτής νηστείας που κρατά έναν ολόκληρο μήνα.

Το Ραμαζάνι εκ του τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι Θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας.

Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν΄ αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγός της ζωής τους.

Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς τον Θεό.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου.

Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή).

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τζιχαντιστές εξέδωσαν έναν οδηγό συμπεριφοράς – διαταγή για τον μήνα του Ραμαζανιού, στον οποίο -φυσικά- περιλαμβάνονται και απαγορεύσεις για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια όλου αυτού του μήνα.

Το Ισλαμικό Κράτος μάλιστα προειδοποίησε τους κατοίκους της Μοσούλης ότι θα τιμωρήσει αμείλικτα όποιον παραβιάσει κάποια από τις εντολές που έδωσε. Οι άνδρες επίσης δεν πρέπει να επιτρέπουν στις γυναίκες τους να βγαίνουν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της νηστείας, αλλιώς θα μαστιγώνονται.

“Οι γυναίκες μπορούν να βγουν από το σπίτι μόνο τα απογεύματα και πάντα συνοδευόμενες από έναν αρσενικό συγγενή τους, εάν δεν είναι παντρεμένες”, αναφέρει η εντολή.

Εάν κάποια γυναίκα την παραβιάσει, ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για αυτή θα τιμωρηθεί με 80 χτυπήματα με μαστίγιο.

Επίσης, δόθηκε εντολή ότι όλοι στη Μοσούλη θα εργάζονται μόνο δύο ώρες την ημέρα. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα προσεύχονται.

Σχετικά άρθρα