Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ήττα για την ανθρωπότητα η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων”

“Ήττα για την ανθρωπότητα η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Δημοψήφισμα, Ιρλανδία, Καθολική Εκκλησία, Ομοφυλόφιλοι, Πιέτρο Παρολίν, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία που αποφάσισε “ναι” στον γάμο ομοφυλοφίλων, δεν αποτελεί μόνο ήττα για τις αρχές του χριστιανισμού, αλλά και μια ήττα για την ανθρωπότητα, σύμφωνα με το Βατικανό.

Η δήλωση αυτή έγινε από τον υπουργό Επικρατείας του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν (Pietro Parolin), ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά τον Ποντίφικα.

“Στεναχωρήθηκα βαθύτατα από το αποτέλεσμα”, είπε ο καρδινάλιος Παρολίν το βράδυ της Τρίτης.

“Η Εκκλησία πρέπει να υπολογίσει αυτή την πραγματικότητα, αλλά με αίσθημα ότι πρέπει να ισχυροποιήσει την αφοσίωσή της στον ευαγγελισμό. Νομίζω ότι δεν μπορούμε απλώς να μιλάμε για μια ήττα των χριστιανικών αρχών, αλλά για μια ήττα της ανθρωπότητας, είπε.

Ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου, από την πλευρά του, αντέδρασε πολύ πιο ήπια από τον υπουργό του Βατικανού και είναι βέβαιο ότι αυτές οι δηλώσεις θα ανοίξουν νέους κύκλους αντιπαραθέσεων για το όλο ζήτημα.

Η Ιρλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων με δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ειδικά σε μια χώρα που η ομοφυλοφιλία απαγορευόταν με νόμο μέχρι και το 1993.

Σχετικά άρθρα