Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Όχι σε χέρια αλλοδαπών η εκκλησιαστική περιουσία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:  Όχι σε χέρια αλλοδαπών η εκκλησιαστική περιουσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός,

Να μην περάσει η εκκλησιαστική περιουσία σε χέρια αλλοδαπών , επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά από κοινού Εκκλησία και κράτος να προχωρήσουν στην αξιοποίηση της , ώστε να πληρωθούν τα χρέη της χώρας μας στους ξένους δανειστές.

Την ετοιμότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσει στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από κοινού με το κράτος, ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής της ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε ότι δεν θα πρόκειται περί πώλησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να μην περάσει σε χέρια αλλοδαπών, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα τα οποία θα υπάρξουν θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους της χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ακόμη ότι η καγκελάριος της Γερμανίας είχε στείλει στο παρελθόν τον Γιόακιμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Σχετικά άρθρα