Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζαμί και τεράστιο Ισλαμικό Κέντρο θα χτιστεί στη Σλοβενία

Τζαμί και τεράστιο Ισλαμικό Κέντρο θα χτιστεί στη Σλοβενία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Σλοβενία, Τζαμί,

Στη Λιουμπλιάνα κατά τη διάρκεια του μήνα θα αρχίσουν οι οικοδομικές εργασίες του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου, μια ιδέα που είχε ξεκινήσει το 1969 και συνεχώς αναβάλλονταν.

Το Ισλαμικό Κέντρο θα γίνει στο κέντρο της Λιουμπλιάνα και θα έχει έκταση 13.000 τ.μ. Το συγκρότημα θα έχει ένα τζαμί, κέντρο εκπαίδευσης, στεγασμένο γυμναστήριο, εστιατόριο και άλλες εγκαταστάσεις.

«Η Λουμπλιάνα χρειάζεται το Κέντρο, λόγω του μεγάλου αριθμού των μουσουλμάνων που αυξάνονται, δήλωσε ο γραμματέας της ισλαμικής κοινότητας στη Σλοβενία, Nevzed Porikj, που έχει έδρα στο Σαράγεβο.

Είπε ότι σύμφωνα με την απογραφή του 2002 στη Σλοβενία ζουν περίπου 50 χιλιάδες μουσουλμάνοι, αλλά σύμφωνα με την σλοβενική ισλαμική κοινότητα της χώρας έχει σχεδόν διπλάσιο αριθμό και 40 τοις εκατό ζουν στη Λουμπλιάνα.

«Θα είναι το πρώτο ισλαμικό κέντρο, αλλά το δεύτερο τζαμί στη Σλοβενία, δεδομένου ότι το πρώτο που χτίστηκε από Βόσνιους στρατιώτες κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατεδαφίστηκε μετά τον πόλεμο, δήλωσε ο Πορίκι.

Πρόσθεσε ότι η κατασκευή του κέντρου θα κοστίσει περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ και ότι μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί €8 εκατομμύρια για την αγορά του οικοπέδου και τις άδειες. Δεν αναφέρθηκε εάν το Ισλαμικό Κέντρο επιχορηγείται από το εξωτερικό.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Λιουμπλιάνα, Ζόραν Γιάνκοβιτς είπε ότι η κατασκευή του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου είναι απόδειξη της ενότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας, σημειώνει η εφημερίδα Ούτρινσκι και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικά άρθρα