Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα του Πάπα για τους χριστιανούς που σφάζονται στη Μέση Ανατολή

Μήνυμα του Πάπα για τους χριστιανούς που σφάζονται στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βατικανό, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Κυριακή των Βαΐων, Μέση Ανατολή, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πάπας Φραγκίσκος, Ρώμη, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

O πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε την Κυριακή έκκληση ενώπιον χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη να μην ξεχνάνε τους χριστιανούς που εκδιώκονται, «τους μάρτυρες της σημερινής εποχής».

Με την ευκαιρία της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων των Ρωμαιοκαθολικών, με την οποία ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, ο Ποντίφικας κάλεσε το πλήθος να σκεφθεί τους πολυάριθμους «μάρτυρες της σημερινής εποχής», «τους αδελφούς και τις αδελφές μας που εκδιώκονται επειδή είναι χριστιανοί».

«Σκεφτόμαστε επίσης την ταπείνωση και τον εξευτελισμό τα οποία υπομένουν όλοι εκείνοι που, λόγω του βίου που διάγουν πιστοί στο Ευαγγέλιο, αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις και πληρώνουν το προσωπικό τους τίμημα» είπε στα ιταλικά ο Φραγκίσκος.

«Σκεφτόμαστε επίσης τους αδελφούς και τις αδελφές μας που εκδιώκονται επειδή είναι Χριστιανοί, μάρτυρες της ίδιας τους της εποχής. Είναι τόσοι πολλοί. Αρνούνται να απαρνηθούν τον Ιησού και υπομένουν τις ύβρεις και κάθε πλήγμα με αξιοπρέπεια» τόνισε ο ίδιος.

Ο 78χρονος ποντίφικας από την Αργεντινή έχει κατά καιρούς εκφράσει την ανησυχία του μπροστά στην εξάπλωση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τις δοκιμασίες που υπομένουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολη.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε επιπλέον κατά τη διάρκειας της προσευχής από την Παρθένο Μαρία «να υποδεχθεί τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της περασμένης Τρίτης, μεταξύ των οποίων βρισκόταν μία ομάδα Γερμανών μαθητών».

Σχετικά άρθρα