Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σημαντική εκδήλωση για τον διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών

Σημαντική εκδήλωση για τον διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Εκδόσεις Παπαζήση, Καθολική Εκκλησία, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Το Κέντρο Επικοινωνίας & Πολιτισμού «έκφραση ΙΙΙ» και οι Εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το βιβλίο του Αρχιμ. Απόστολου Καβαλιώτη, Δρ. Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με τίτλο Ο ΔΙΜΕΡΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΙΟΥ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο N. J. V. ATHENS PLAZA (Πλατεία Συντάγματος).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ, Γεράσιμος Αρσένης, Πρώην Υπουργός, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συντονίζει ο Γεώργιος Μανωλάκος, Σύμβουλος Επικοινωνίας και ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Πρέσβη του Βελγίου κ. Van Den Reeck Marc.

vivlio_kavaliotis

O συγγραφέας, Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης γεννήθηκε το 1965 στην Ελευθερούπολη του Ν.Καβάλας.

Πραγματοποίησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Είναι Δρ. στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος masters:

1) στη Ειδική Αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στον αυτισμό και στην νοητική υστέρηση,
2) στο Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με ειδίκευση στην ισότητα των φύλων και
3) στη Γλώσσα και Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με εξειδίκευση τις Παρευξείνιες χώρες.

kavaliotis_main

Παρακολούθησε Eκκλησιαστικό Δίκαιο στο Βατικανό με υποτροφία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιου.

Εξειδικεύτηκε στον αυτισμό στο Πανεπιστήμιο του Harvard U.S.A και στην αντιμετώπιση του πόνου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Υπηρέτησε στην εκπαίδευση για 28 χρόνια, εκ των οποίων 7 ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αν. Μακ. Θράκη, Σέρρες, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Συμμετέχει με εισηγήσεις σε Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ δημοσιεύει άρθρα σε εφημερίδες και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το 2007 κλήθηκε από την πολιτεία του Τέξας να συμβάλλει στην ηλεκτρονική διασπορά της γνώσης για τον αυτισμό και το καλοκαίρι του 2013 και του 2014 κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge , ως ερευνητής σε Διεθνές Πρόγραμμα για το σύνδρομο Αsperger.

Εθελοντής του Ο.Η.Ε. εδώ και 30 έτη, έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες στην Ινδία πλησίον της μητέρας Τερέζα ( 1984-1987 ). Η Κυβέρνηση της Ινδίας του έδωσε τον τίτλο του «Πολίτη της Αγάπης».

Πρωτοστάτησε για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (1990-1994), για την κατάργηση των βομβών στη Γιουγκοσλαβία (1993), ως μέλος της ομάδας της Πριγκίπισσας Diana.

Συμμετείχε ως εθελοντής στους αγώνες κατά των φυλετικών διακρίσεων στο Γιοχάνεσμπουργκ (καλοκαίρι του 1992 για δύο μήνες).

Για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό του έργο τιμήθηκε με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών το Δεκέμβριο του 2007.

Το 2010 αναγορεύτηκε από την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου «Κήρυκας του Εθελοντισμού» των Special Olympics στη Ελληνική Επικράτεια.

Το 2011 και το 2012 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο των Special Olympics

Dr. Shriver-Kennedy για την κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών.

Τον Μάρτιο του 2014 τιμήθηκε από το Δήμαρχο Παγγαίου – Ελευθερούπολης

κ. Β. Ξουλόγη και το Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ.Σιμιτσή για το κοινωνικό, ανθρωπιστικό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο του.

Υπήρξε:

α) Αν. Προεδρος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων του Ν. Καβάλας,

β) μέλος της επιτροπής σοφών του Υπουργείου Εργασίας για την μεταναστευτική
πολιτική,

γ) επί πολλά έτη μέλος επιτροπών Παιδείας της Νομαρχίας Καβάλας,

δ) πρόεδρος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατ. Μακ. Θράκης, Β. και Ν. Αιγαίου.

Είναι:

α) μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτκής IAC UNESCO, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ της Αλεξανδρούπολης,

β) αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης,

γ) μέλος της επιτροπής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών ( I.S.G.E.S.I. – Ρώμη) και

δ) της Μεταναστευτικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Ως Σχολικός Σύμβουλος ΕΑΕ δια της Διεύθυνσης ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας, ίδρυσε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Ειδικά Νηπιαγωγεία και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε ειδική μνεία, ως την καλύτερη σε Παγκόσμιο επίπεδο, για την έρευνα για τον μητρικό θηλασμό του Δρ. Απόστολου Καβαλιώτη.

Στις 5 Νοε. 2014 ήταν μέσα στις 50 Προσωπικότητες απο όλο τον κόσμο που δεχτηκε ο Πάπας στο Βατικανό και στις 8 Νοε. τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Scacca με έδρα το Βατικανό τον βράβευσαν με το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Παιδαγωγικής Επιστήμης για τις ερευνές του για τον αυτισμό ,το Σύνδρομο Down και τον μητρικό θηλασμό.

Στις 16/1/2015 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τον παρασημοφόρησε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, που αποτελεί την ανώτατη διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τον βράβευσε για το έργο του με τον τίτλο “ Όπου υπάρχουν άνθρωποι”.

Έτυχε τεράστιας ευεργεσίας από τον πνευματικό του πατέρα, εφοπλιστή Φρίξο Βασ.Παπαχρηστίδη και το γιό του Βασίλη Φρ. Παπαχρηστίδη, οι οποίοι αποτελούν και την πνευματική του οικογένεια.
Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και διδάσκει εθελοντικά στο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Της Πρόγραμμα, «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»: Αυτισμό και Σύνδρομο Down, επιμορφώνοντας έως τον Σεπτ του 2014, 3000 άτομα.

kavaliotis

Έργα του:
• «Φρίξος Βας. Παπαχρηστίδης, ένας Μεγάλος Έλληνας»(2007),
• «Στρατηγικές υποστήριξης και διδασκαλίας παιδιών σε φάσμα αυτισμού»,(2009),
• «Το σύνδρομο DOWN στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, ανιχνεύσεις και μέθοδοι διαχείρισης»(2010),
• «Δυσλεξία και Εκπαίδευση : Προσεγγίσεις και τεχνικές αντιμετώπισης»(2010),
• «Η Γυναίκα Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»(2011), «Το γυναικείο φύλο και η επαγγελματική απασχόληση στις Μουσουλμανικές κοινωνίες του Νομού Ροδόπης »(2012),
• «Σύνδρομο Αsperger, ιστορία της έρευνας, συμπτωματολογία, προοπτικές υπέρβασης(2013),
• « Ο διμερής Οικουμενικός διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών υπό την πραγματικότητα των δυσχερειών της Ουνίας και του Πρωτείου)»(2014).

Σχετικά άρθρα