Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας προς χριστιανούς: Βοηθήστε τους μουσουλμάνους – Καταδικάστε την τρομοκρατία

Πάπας προς χριστιανούς: Βοηθήστε τους μουσουλμάνους – Καταδικάστε την τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση προς τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, απεύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος για να επιδείξουν «επιμονή» και να αποδεχτούν τη διενέργεια διαθρησκευτικού διαλόγου.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του απέστειλε ο Πάπας , σε επτά γλώσσες θεωρεί πως «ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι ακόμη πιο απαραίτητος, καθώς η κατάσταση είναι πιο δύσκολη» και «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Μάλιστα ο Πάπας καλεί τους χριστιανούς να βοηθήσουν τους μουσουλμάνους « να παρουσιάσουν με οξυδέρκεια μια πιο αυθεντική εικόνα του Ισλάμ, όπως επιθυμούν πολλοί εξ αυτών».

Αιτιολογώντας την έκκληση του αυτή ο Αργεντίνος Ποντίφικας επισημαίνει ότι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι το Ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία, που μπορεί να προωθήσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προάγει τη συμβίωση μεταξύ μας.

Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες να υιοθετήσουν μια «ξεκάθαρη και θαρραλέα θέση» εναντίον της τρομοκρατίας, και αναφερόμενος στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εκφράζει την ανησυχία του για τη δράση μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει λάβει διαστάσεις άλλοτε αδιανόητες και που διαπράττει κάθε είδους καταπάτηση δικαιωμάτων».

Η οργάνωση «επιτίθεται ιδιαίτερα ενάντια σε ορισμένους από εσάς, τους διώκει βίαια από τα εδάφη τους, όπου οι χριστιανοί είναι παρόντες από την εποχή των Αποστόλων», κατήγγειλε ο Φραγκίσκος, σημειώνοντας επίσης το δράμα που βιώνουν άλλες κοινότητες που υφίστανται διωγμό, όπως οι Γεζίντι.

Σχετικά άρθρα