Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θοδωρής Δρίτσας, ΣΥΡΙΖΑ,

Την παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Θοδωρής Δρίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δρίτσας στην επιστολή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

– Μετά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εισηγήθηκε και υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Χαράλαμπος Αθανασίου το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων αποδυναμώθηκε.

-Η αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες μέχρι σήμερα δεν έχει ελέγξει ποια είναι στην πραγματικότητα η οικονομική κατάσταση των ελεγχόμενων προσώπων και κατά πόσο αυτή συμφωνεί με τα αναγραφόμενα στις υποβληθείσες δηλώσεις.

-Στην περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη εμπλεκόμενου σε φερόμενες ως αθέμιτες συναλλαγές σχετιζόμενες με εξοπλιστικές συμβάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο εντοπισμός των ύποπτων χρηματικών συναλλαγών διαβιβάστηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς προς την Επιτροπή, ενώ μετά από δυο χρόνια λειτουργίας της τελευταίας εύλογα θα ανέμενε κανείς το αντίστροφο.

-Μέχρι σήμερα, δεν έχει διευκρινιστεί επαρκώς εάν η λήξη των εργασιών της Επιτροπής ισοδυναμεί με αδυναμία άσκησης ποινικής δίωξης κατά πολιτικών προσώπων για ενδεχόμενες αθέμιτες συναλλαγές της περιόδου 1974 – 2012.

Σχετικά άρθρα