Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κραχ στο Χρηματιστήριο “πονοκεφαλιάζει” τον ΣΥΡΙΖΑ

Το κραχ στο Χρηματιστήριο “πονοκεφαλιάζει” τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Στρατούλης, Εκλογές, Κραχ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Χρηματιστήριο, Χρηματιστήριο Αθηνών,

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη που είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, αναμένονται ουσιαστικές αποφάσεις για το πώς θα συγκροτηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόωρη προεκλογική περίοδο που φαίνεται να ανοίγει μέσα στα Χριστούγεννα.

Στο πολιτικό πεδίο, γράφει το newsbeast, θεωρείται δεδομένο ότι θα συζητηθούν οι εξελίξεις εν όψει της προεδρικής εκλογής, αφού μετά και τη χθεσινή απόφαση όλων του βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να ακολουθήσουν τη «γραμμή» του κόμματος, το σενάριο των πρόωρων εκλογών φαντάζει ακόμη πιθανότερο.

Στελέχη της Κουμουνδούρου εξέφραζαν βεβαίως τη σιγουριά ότι ο Σταύρος Δήμας είναι αδύνατο να εκλεγεί Πρόεδρος, είναι γεγονός όμως ότι ο φόβος διαρροών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ ή των ΑΝΕΛ οι οποίοι θα αποφάσιζαν να ψηφίσουν Πρόεδρο πλανιόταν και δημιουργούσε σκέψεις.

Κατόπιν της απόφασης των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ -η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία της οποίας επίσης συνεδριάζουν σήμερα στις 17:00- αναμένεται να συζητηθεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο μια συνεργασίας με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Εκείνο πάντως που αναπόφευκτα θα απασχολήσει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι εξελίξεις στο οικονομικό και χρηματιστηριακό πεδίο.

Ασφαλώς η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Τρίτη προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην Κουμουνδούρου τόσο εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς που δείχνουν να κρατούν αγορές και επενδυτές ελέω της πολιτικής αβεβαιότητας και του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών, όσο και για το θα πρέπει να είναι η στάση που θα τηρηθεί ώστε να μην ρισκαριστεί ούτε η ψήφιση Προέδρου λόγω του φόβου περαιτέρω κατάρρευσης του γενικού δείκτη, ούτε βεβαίως η αλλαγή στάσης μερίδα του εκλογικού σώματος, υπό το φόβητρο των αγορών.

Την Τρίτη στο ΕΒΕΑ, σε εκδήλωση για τον τουρισμό, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος σε πηγαδάκια στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Ήδη παρενέβησαν σχετικά, επίσημα ο Δημήτρης Στρατούλης και ανεπίσημα, μέσω του ιστοτόπου iskra.gr o Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αμφότεροι έκαναν λόγο για «ωμή παρέμβαση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου», με στόχο «να επηρεάσει τις ταχύτατες εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί ώστε να μην γίνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο κ. Στρατούλης μάλιστα μίλησε για «τρομοκρατικού τύπου εκφοβιστική παρέμβαση στο λαό, στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, στην Αριστερά και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ» και διαμήνυσε ότι «δεν μας τρομάζει αυτή η επίθεση των λεγόμενων αγορών, δηλαδή των μαντρόσκυλων φυλάκων του μνημονιακού συστήματος της χώρας αλλά αντίθετα, ενισχύει την αποφασιστικότητα μας να εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό πρόγραμμά μας μέχρι τέλος, χωρίς να υποκύψουμε σε καμία απειλή».

Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου υπήρξε σαφώς πιο μετριοπαθής ως προς το θέμα αυτό, θεωρείται όμως δεδομένο ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας το ζήτημα θα απασχολήσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως συνιστούν ψυχραιμία και υπομονή, θεωρώντας ότι υπάρχουν όρια στις «πιεστικές» συμπεριφορές των αγορών και ότι το ίδιο το σύστημα, ειδικά το τραπεζικό, θα βάλει, για λόγους αυτοπροστασίας, φραγμό σε φαινόμενα διάλυσης.

Σχετικά άρθρα