Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε γνώριζε για την εσπευσμένη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Σόιμπλε γνώριζε για την εσπευσμένη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN στις Βρυξέλλες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως ήταν μια καλή απόφαση, ενώ παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήρε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την προληπτική γραμμή πίστωσης για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουάριου, δηλαδή πριν τη λήξη της δίμηνης παράτασης που ενέκρινε χθες Δευτέρα το Eurogroup.

Την εκτίμηση ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Δήμας θα αποσπάσει τις απαραίτητες ψήφους για την εκλογή, διατύπωσε μετά το ECOFIN ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σχετικά άρθρα