Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι εκλογές είναι σίγουρες

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι εκλογές είναι σίγουρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Μνημόνιο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για τον “πόλεμο των 20 ημερών” που θα αλλάξουν την πορεία της χώρας, ετοιμάζεται σε φουλ ρυθμούς απο την Τρίτη και μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου, που θα γίνει η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση για επίσπευση των διαδικασιών της προεδρικής εκλογής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, αλλα ταυτόχρονα προσπαθούν και να αποκωδικοποιήσουν το νέο σκηνικό και να εκτιμήσουν πώς θα εξελιχθεί η κυβερνητική επιχείρηση για την ανάδειξη Προέδρου.

Όπως εκτίμησαν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που συνεδρίασαν για λιγο το βράδυ της Δευτέρας – σήμερα αναμένεται και σύγκλιση της πολιτικής γραμματείας – ειναι απίθανο έως αδύνατο να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι, που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου απο τη σημερινή Βουλή. Τίποτα δεν συνηγορεί στην δικαίωση της προσδοκίας, που εκφράζει η κυβέρνηση, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, βλέποντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό (έλαβε μόλις 155 ψήφους), αλλά και τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις ανεξάρτητων βουλευτών στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό.

Υπό αυτό το πρίσμα το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης θεωρεί οτι ουσιαστικά με την κυβερνητική ανακοίνωση, εξαγγέλθηκαν οι πρόωρες εκλογές, που προσδιορίζονται για τα τέλη Ιανουαρίου.

Στελέχη της αξιωματικης αντιπολίτευσης τόνιζαν ότι “η κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει επίπλαστα και διάτρητα εκβιαστικά διλήμματα στους βουλευτές, προβάλλοντας μια εικόνα, τάχα, αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τη χώρα, την οποία, υποτίθεται αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία πρέπει δια της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, να ενισχυθεί για να διασφαλίσει μια νέα περίοδο “μνημονιακής σταθερότητας”(βλ. νέας λεηλασίας). Αυτό όμως το παιχνίδι των “εκβιασμών” έχει ξαναπαιχτεί με τον πλέον κακόγουστο τρόπο και πλέον δεν συγκινεί, σχεδόν , κανέναν”.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη “η κυβέρνηση, μάλλον σε συνεννόηση, αν όχι σε συμπαιγνία με τους “εταίρους”, επισπεύδει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μόνο και μόνο για να μην προηγηθεί η σύναψη, δημοσιοποίηση και έγκριση της συμφωνίας με την τρόικα, η οποία είναι περίπου ολοκληρωμένη, παρότι η κυβέρνηση δεν θέλει να την εμφανίσει. Κι αυτό διότι αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει ένα φρικτό πακέτο αντικοινωνικών μέτρων, ενώ θα την ακολουθήσει ένα νέο σκληρότατο μνημόνιο στο όνομα της προληπτικής γραμμής στήριξης”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώσει την πολιτική του αντεπίθεση τις επόμενες ημέρες. Ήδη ο Αλέξης Τσιπρας ετοιμάζεται για σειρά επαφών με “αναποφάσιστους” βουλευτές, ενώ πιθανόν θα επισπεύσει και το ραντεβού του με τον Φώτη Κουβελη για να βρεθεί μια φόρμουλα κοινής πορείας ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ισχυρά διακυβευματα προς τους βουλευτες, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στελέχη του κόμματος λένε οτι όποιοι ψηφίζουν για πρόεδρο Δημοκρατίας “δίνουν το πράσινο φως σε μια νέα μνημονιακή λεηλασία του ελληνικού λαού και στην είσοδο της χώρας σε νέα καταστροφική μνημονιακή περιπέτεια”. Αυτό θα ειναι άλλωστε και το δίλημμα που θα θέσει απο τη δική του πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα