Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς προς Τσίπρα: Είσαι υπονομευτής

Σαμαράς προς Τσίπρα: Είσαι υπονομευτής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εκλογές, Κρατικός Προϋπολογισμός, ΣΥΡΙΖΑ,

Δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αποκαλώντας πολλές φορές τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπονομευτή».

«Έχετε στο νου μόνο να υπονομεύετε», υποστήριξε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «ο αποσταθεροποιητικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει απόλυτα με την απίστευτη υποκρισία σας».

Ακόμη ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε για ασέβεια προς τους βουλευτές τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι οι βουλευτές δεν θα ανεχθούν να εκβιάζεται η συνείδησή τους.

«Χρησιμοποιείτε την πρόνοια για αυξημένη πλειοψηφία για να εκβιάσετε εκλογές. Όποιος διαβάζει τον χάρτη των εξελίξεων ξέρει ότι θα ήταν καταστροφικό. Γι’ αυτό σκορπίζετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Σας το είπα: κανείς δεν θα φοβηθεί και κανείς δεν θα τρομοκρατηθεί».

Ο κόσμος δεν θέλει τώρα εκλογές, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: ποιός πηγαίνει κόντρα στη βούληση του λαού; εκείνος που τον ακούει ή εκείνος που τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ζητώντας εκλογές;

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε και υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι και πέρυσι η τρόικα έκανε λάθος στις εκτιμήσεις της για τον Προϋπολογισμό, ενώ τόνισε ότι «η διαφωνία μας με τους υπολογισμούς της τρόικας έχει μικρύνει πολύ, αλλά δεν έχει μηδενιστεί. Η συμφωνία μας είναι πάνω στο τραπέζι». Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε κάποια από τα μέτρα που πρότεινε η τρόικα, αλλά διαφώνησε σε ορισμένα άλλα.

«Θα μας δοθεί πιστωτική γραμμή στήριξης, που θα μας προφυλάξει από αναταράξεις για τις οποίες δεν θα ευθυνόμαστε εμείς. Η πιστωτική γραμμή δεν είναι δανεισμός και βέβαια δεν μετρά στο χρέος, παρά μόνο αν, και όσο την χρειαστούμε», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η πιστωτική γραμμή «σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει την αυστηρή επιτήρηση του μνημονίου».

Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος ο κ. Σαμαράς απέρριψε το ενδεχόμενο διαγραφής του λέγοντας με έμφαση: «Το ερώτημα είναι αν το χρέος είναι βιώσιμο. Όχι φαγώσιμο».

Σχετικά άρθρα