Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Εθνικές εκλογές αν ο προϋπολογισμός δεν ψηφιστεί με 180

Τσίπρας: Εθνικές εκλογές αν ο προϋπολογισμός δεν ψηφιστεί με 180
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Κρατικός Προϋπολογισμός,

Αν ο Προϋπολογισμός δεν εγκριθεί από 180 Βουλευτές, η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για εθνικές εκλογές, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι ψήφος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ισοδυναμεί με ψήφο για την παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, με ψήφο για τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων.

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε με ποια λογική ένας βουλευτής που δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, θα πει αύριο «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αν η στάση του δεν είναι προϊόν μεθοδεύσεων. Με το σκεπτικό αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πως αν απόψε, στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση δεν συγκεντρώσει τις ψήφους που απαιτεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε αύριο πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές.

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σας καλώ να προσφέρετε στη χώρα την τελευταία θετική υπηρεσία που σας απομένει. Εφόσον δεν λάβετε ψήφο από 180, ελάτε αύριο το πρωί να συμφωνήσουμε την ημερομηνία των εκλογών».

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή κάλεσε τον Α. Σαμαρά να εξηγήσει την δήλωσή του ότι «έχει τους 180» και «έχει μαξιλαράκι».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι «ακόμη και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψηφίσουν, δεν βγαίνουν τα κουκιά» και ότι «τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν καταλήξει ακόμη και με συνεδριακές αποφάσεις τους ότι δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Όταν λέτε έχουμε τους 180, έχουμε μαξιλαράκι, τι ισχυρίζεστε; Ότι έχετε συμφωνήσει με Βουλευτές να σπάσουν τη γραμμή του κόμματός τους;», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα