Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμη και το Δεκέμβριο οι ψηφοφορίες για εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Ακόμη και το Δεκέμβριο οι ψηφοφορίες για εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, Τρόικα,

Ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενδέχεται ακόμη και σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου , στο κλείσιμο της συνεδρίασης για τον Προϋπολογισμό του 2015, να ανακοινώσει από του βήματος της Βουλής την έναρξη των διεργασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόρροια της αδιάλλακτης στάσης που τηρούν οι εταίροι και οι δανειστές μας για να λάβει η ελληνική κυβέρνηση πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, που εκ των πραγμάτων θα φέρουν σε δυσμενέστερη θέση την κυβέρνηση και θα εξαγριώσουν περαιτέρω την κοινωνία.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η μοναδική πιθανότητα για να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου, είναι αυτό να γίνει σε προγενέστερο χρόνο από την λήψη των μέτρων που απαιτεί η τρόικα, και ενόσω φαίνεται ότι διαπραγματεύεται με τους πιστωτές για να πετύχει μια συμφωνία που δεν θα επιφέρει περισσότερα βάρη στις ασθενείς ομάδες του πληθυσμού.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στον αριθμό 180 και θεωρεί ότι τώρα πρέπει να αιφνιδιάσει . Οι πληροφορίες αυτές βέβαια προέρχονται από την πλευρά της συγκυβέρνησης, αλλά οι γενικότερες εξελίξεις δεν τις επιβεβαιώνουν, καθώς υπάρχει δυσκολία ακόμη και για την επιλογή της υποψηφιότητας του Προέδρου.

Τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα τα ονόματα των Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, γεγονός που δείχνει ότι η συγκυβέρνηση έχει απορρίψει την υποψηφιότητα ενός προσώπου από την ευρύτερη αριστερά ή ακόμη και ενός προσώπου που δεν έχει εμπλακεί με την πολιτική τουλάχιστον ενεργά.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει γιατί μη κομματικές υποψηφιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν, αφού δεν υπάρχουν προσωπικότητες από την αριστερά ή από την κοινωνία γενικότερα που να συμφωνούν με τις πολιτικές της κυβέρνησης και να αποδεχτούν να εκτεθούν όχι στην κρίση των βουλευτών που θα τους εκλέξουν, αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία.

Εν κατακλείδι όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απομένει να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που πάντως δεν θα είναι η 12η Φεβρουαρίου που αποτελεί και την τελευταία ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών.

Σχετικά άρθρα