Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Τσίπρας προς Νταβούτογλου: Η συνεργασία δεν μπορεί να βασιστεί σε προκλήσεις

Τσίπρας προς Νταβούτογλου: Η συνεργασία δεν μπορεί να βασιστεί σε προκλήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Η ελληνοτουρκική συνεργασία,για να είναι ουσιαστική, πρέπει να βασιστεί στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την προοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη ότι η ελληνοτουρκική συνεργασία δεν μπορεί να βασιστεί σε προκλήσεις και δημιουργία τετελεσμένων και στο πλαίσιο αυτό τόνισε στον κ. Νταβούτογλου ότι “η αποστολή τουρκικού ερευνητικού σκάφους, συνοδευόμενου από πολεμικά πλοία, προκειμένου να διεξάγει σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, υπονομεύει αυτήν την προοπτική καθώς συνιστά παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Επίσης, πρόσθεσε, «υπογράμμισα ότι η εκμετάλλευση από την Κυπριακή Δημοκρατία του υποθαλάσσιου ορυκτού της πλούτου έχει ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της Κύπρου καθώς, όπως έχει καταστήσει σαφές, διαχρονικά, η κυπριακή πολιτική ηγεσία, τα οφέλη θα διανεμηθούν με δίκαιο τρόπο στις δύο κοινότητες από την ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνέχεια της επίλυσης του Κυπριακού».

Σχετικά άρθρα