Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Εκλογές λόγω Προέδρου και αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Εκλογές λόγω Προέδρου και αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βελιγράδι, Εκλογές, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Εκλογές λόγω αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη παρούσα Βουλή και αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο Κοινοβούλιο, προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αμφιθέατρο της Νομικής σχολής του Βελιγραδίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε συναινεί με την πολιτική της λιτότητας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταστρέψει τη χώρα. Το πιθανότερο είναι να αποτύχει η εκλογή Προέδρου και να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές.

Στο σημείο αυτό τόνισε ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι «οι εκλογές αυτές θα οδηγήσουν σε μία ανατροπή στην Ευρώπη δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη βουλή.

Αυτό θα είναι μια μεγάλη, σημαντική εξέλιξη θα είναι ένας σεισμός που θα ταράξει όλη την Ευρώπη και θα δημιουργήσει ανάλογη δυναμική και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πολιτική της Ευρώπης και καθοριστικής σημασίας για την ενταξιακή πορεία της Σερβίας και των δυτικών Βαλκανίων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στην οικονομική κρίση επισημαίνοντας ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν τα κυρίαρχα κέντρα στην Ευρώπη δεν προέβλεψαν ότι η κοινωνική αναταραχή θα αποκτούσε πολιτικά χαρακτηριστικά». Εκτίμησε επίσης ότι το κίνημα αντίστασης «που ξεκίνησε στην Ελλάδα σύντομα θα εξαπλωθεί σε πολλές χώρες».

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με το μοντέλο που εφαρμόστηκε το 1953 για τη Γερμανία. Δήλωσε μάλιστα ότι θα ήταν ανήθικο από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης να μην επιδείξει την αλληλεγγύη, που επέδειξαν στην ίδια, οι άλλες χώρες όταν αντιμετώπιζε ανάλογα προβλήματα το 1953.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε εθνικά θέματα.

Για τις τουρκικές προκλήσεις και την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με το «Μπαρμπαρός» και πολεμικά πλοία εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Τόνισε δε ότι «Πρέπει να πείσουμε τους γείτονές μας τους Τούρκους, όπως και εσείς τους γείτονές σας τους Αλβανούς, ότι με τις προκλήσεις και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα»

Επιστρέφοντας, σήμερα το μεσημέρι, από το Βελιγράδι στην Αθήνα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί, στο αεροδρόμιο, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , αναφέρθηκε και στους κινδύνους από τους αυξανόμενους εθνικισμούς στα Βαλκάνια, εστιάζοντας στην Αλβανία, τη Βοσνία και την ΠΓΔΜ για την πολιτική ηγεσία της οποίας είπε ότι «συντηρεί μία στείρα άρνηση για ουσιαστικές προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος του ονόματος».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Νομική σχολή του Βελιγραδίου ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Ρήγα Φεραίο επισημαίνοντας ότι τα οράματά του για συνεργασία των λαών της βαλκανικής και της συνταγματικής κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εμπνέουν τους λαούς της περιοχής και σήμερα. «Είναι ευθύνη των λαών μας, της γενιάς μας να αγωνιστούμε γι αυτά τα ιδανικά» κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα