Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: “Να αντιληφθεί ο Βενιζέλος ότι δεν είναι υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ”

ΣΥΡΙΖΑ: “Να αντιληφθεί ο Βενιζέλος ότι δεν είναι υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ, Ρένα Δούρου, ΣΥΡΙΖΑ,

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όπου κατηγόρησε τη Ρένα Δούρου για «σύμπλευση» με τη Χρυσή Αυγή, επειδή ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει τις ευθύνες του ως υπουργός Εξωτερικών και να προστατέψει τους ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ναζί στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για τρικυμία εν κρανίω και καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αντιληφθεί ότι δεν είναι υπουργός εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ αλλά όλων των Ελλήνων, εντός κι εκτός των συνόρων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών συνοδεύεται από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Να είναι άραγε αυτό ομολογία αδυναμίας εκ μέρους του κ. Βενιζέλου; Ή απόδειξη ότι εκλαμβάνει την εξωτερική πολιτική υπό κομματικό πρίσμα; Εξ ου και ανάγκη υποστήριξής του από το κόμμα.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος πρέπει κάποτε να αντιληφθεί ότι δεν είναι υπουργός εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ αλλά ΟΛΩΝ των Ελλήνων, εντός κι εκτός των συνόρων, δηλαδή συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών.

Των ομογενών στην Ουκρανία, για τους οποίους αδιαφορεί το ΠΑΣΟΚ, βρίσκοντας ευκαιρία για άσκηση μικροκομματικής πολιτικής, κατηγορώντας τον… ΣΥΡΙΖΑ ότι προκαλεί προβλήματα στην ομογένεια.

Προκλητικά, αβάσιμα και ανιστόρητα, κάτι που μαρτυρά τον πανικό του, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Ρ. Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και για… σύμπλευση με την Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού μετώπου..

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά το μέγεθος και τον βαθμό της επικινδυνότητας και της ακαταλληλότητάς του αναφορικά με την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας, καθώς προτιμά, αντί για υπεύθυνη στάση προστασίας των ομογενών, να… ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνο ντας λόγο για ανάγκη «ενιαίου εθνικού μετώπου». Τρικυμία εν κρανίω.

Σχετικά άρθρα