Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αθανασίου: Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να παρέμβω για τον Ρωμανό

Αθανασίου: Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να παρέμβω για τον Ρωμανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ούτε τα δικαστικά συμβούλια, ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν οποιαδήποτε δυνατότητα να κάνουν κάτι για να γίνει δεκτή η αίτηση εκπαιδευτικής άδειας που έχει υποβάλλει ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, πέραν της καταδίκης του για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, ο Ρωμανός είναι επί του παρόντος υπόδικος και προφυλακισμένος για άλλα αδικήματα, και συνεπώς η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας προαπαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή, ο οποίος δεν έχει συναινέσει.

«Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να παρέμβω, ούτε τα συμβούλια μπορούσαν να κάνουν τίποτα», σημείωσε.

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη φοίτηση κρατουμένων, με αφορμή την περίπτωση Ρωμανού, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε πως στόχος είναι να δίνεται η εξ αποστάσεως δυνατότητα στους φυλακισμένους να παρακολουθούν μαθήματα.

«Η πολιτεία πρέπει να δώσει τη δυνατότητα σπουδών και θα τη δώσει», είπε.

Εκτίμησε πως η επίμαχη ρύθμιση θα κατατεθεί «πολύ σύντομα» στη Βουλή, ενώ σήμερα Πέμπτη θα ολοκληρωθεί ο κύκλος διαβουλεύσεών του με τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Χθες Τετάρτη πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε την προωθούμενη ρύθμιση «ατελέσφορη».

Τέλος, ανέφερε πως έχει προσπαθήσει αλλά δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τους γονείς του Ρωμανού, προσθέτοντας πως αν το θέλουν μπορούν να τον καλέσουν.

Σχετικά άρθρα