Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρκόπουλος κατά Ανδρεάδη για τους εξευτελιστικούς μισθούς των εργαζομένων στα ξενοδοχεία

Μαρκόπουλος κατά Ανδρεάδη για τους εξευτελιστικούς μισθούς των εργαζομένων στα ξενοδοχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ανδρεάδης, Κώστας Μαρκόπουλος, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος ξεμπρόστιασε τον πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, όταν ο τελευταίος μίλησε για καταστροφικές συνέπειες στον τουρισμό, αλλά κυρίως στο ελληνικό ΑΕΠ από την αύξηση του ΦΠΑ που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η κυβέρνηση στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων, μετά τις πιέσεις της τρόικας για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2015..

Ο κ. Ανδρεάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αργά τη νύχτα της τρίτης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επέλεξε την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία με πολιτικούς όρους, για να μην δυσαρεστήσει την κοινωνία με την επιβολή άλλων μέτρων.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Τουρισμού, επεσήμανε στον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ότι οι ξενοδόχοι απολαμβάνουν άλλων προνομίων και κυρίως έχουν μειώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα τους μισθούς των εργαζομένων τους, οπότε μπορούν να απορροφήσουν την όποια μείωση των κερδών τους, από την αύξηση του ΦΠΑ, καθώς άλλωστε ο τουρισμός ίσως είναι ο μοναδικός κερδοφόρος τομές στην εποχή της κρίσης. Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος , τόνισε ότι οι μισθοί των εργαζομένων στην Ελλάδα είναι στο ένα τρίτο των μισθών στην Γερμανία, ενώ και η αύξηση του ΦΠΑ είναι μόνο στις διανυκτερεύσεις και όχι σε όλες τις άλλες τουριστικές υπηρεσίες.

Η επίθεση κατά του ΣΕΤΕ συνεχίστηκε και από το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Μπίστη, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο ΣΕΤΕ έχει χαρακτηριστεί ως το αγαπημένο παιδί της τρόικας.

Σχετικά άρθρα