Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Παπανδρέου

Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Παπανδρέου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα fm.

Αναλύοντας την άποψή του για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «στην Ευρώπη τα πράγματα δείχνουν ότι είναι ώρα για μια νέα στροφή. Υπάρχουν κάποιες στιγμές οριακές, όπως λέει και η φιλοσοφία, όπου γίνεται η ανατροπή. Πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως λέει ο λαός. Αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας δεν μπλοφάρει και είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι εκεί που πρέπει να το πάει, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του και βεβαίως και της Ευρώπης, δεν μπορεί ούτε να διαλυθεί η Ευρώπη ούτε να φύγουμε από την Ευρώπη».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι μία τέτοια κρίση, όπως αυτή που μαστίζει την Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

«Τι πρέπει να πάει και να τους πει ο Τσίπρας; Ευχαριστώ πολύ; Κάτι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 και αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης. Να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει «κουρεύουμε το χρέος 70%». Μονομερώς, στον ιδιωτικό τομέα. Ένας ηγέτης να είναι αποφασισμένος να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων. Δηλαδή, τι θα συμβεί όταν αυτοί εδώ προπαγανδίζουν, θεοί και δαίμονες, ότι εάν ο ελληνικός λαός θέλει μια τέτοια αλλαγή θα επέλθει η καταστροφή; Πιστεύω ότι αν αύριο πάει μια κυβέρνηση και τους πει αυτό που είπε ο Τσίπρας από την αρχή και γελούσαν, να υπάρχει μία παύση πληρωμών, θα πάρει τα πάνω της η οικονομία. Να δεσμευτούμε ότι το πλεόνασμα θα πάει στην πραγματική οικονομία. Εμείς, πιστεύουμε ότι θα το δεχθούν. Για να είμαι και πολύ καθαρός, θα είναι οικτρότερο το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό της Ν.Δ. εάν θεωρεί (το αντίθετο). Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός να πιστεύει το αντίθετο και να κάνει το αντίθετο. Η δημοκρατία έχει πολλούς τρόπους. Αν αύριο το πρωί δεν συναινέσουν (οι εταίροι) σε μια πολιτική λύση, υπάρχουν και άλλα πράγματα. Δημοψηφίσματα, εκλογές… Πολλά πράγματα υπάρχουν. Η δημοκρατία έχει καίριες θέσεις.» κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Σχετικά άρθρα