Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Τυχόν προεδρική εκλογή θα είναι προϊόν αποστασίας»

Αλέξης Τσίπρας: «Τυχόν προεδρική εκλογή θα είναι προϊόν αποστασίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναζητά τους 180 μέσω εκβιασμών, ενώ χαρακτήρισε «έντιμη» τη στάση του Καμμένου.

«Δεν θα κυβερνήσω με το Ποτάμι γιατί ποτίζει τα χωράφια του συστήματος» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, ενώ έριξε λάδι στη φωτιά για το θέμα των προεδρικών εκλογών σημειώνοντας: «Τυχόν προεδρική εκλογή θα είναι προϊόν αποστασίας»

Αναφερόμενος στην Τρόικα είπε: «Βλέπουν ότι ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει όποτε επιχειρούν να σκουπίσουν το τραπέζι. Όσα είναι να πάρουν να τα πάρουν τώρα. Θέλουν είτε να ενσωματώσουν τον επόμενο, είτε να τον καθυποτάξουν», είπε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη διεξάγεται ένα πείραμα, πείραμα μετά-δημοκρατίας γιατί το χρέος και ο εκβιασμός των δόσεων είναι ένας μοχλός πιέσεις να αποδεχθούμε μία πολιτική η οποία είναι παράλογη αδιέξοδη και κοινωνικά ανάλγητη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα, κατηγόρησε ευθέως τον κ. Σαμαρά ότι επιλέγει το δρόμο της αποσταθεροποίησης, γιατί αναζητά αποστάτες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθούν οι 180, που θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χρησιμοποίησε δε ιδιαίτερα οξεία γλώσσα λέγοντας ένα τυχόν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος θα είναι αποτέλεσμα αποστασίας.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι μόνο τα δύο κυβερνητικά κόμματα είναι υπέρ της προεδρικής εκλογής και ότι ακόμη και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφιζαν υπέρ τότε δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 180. Άρα, συμπέρανε, πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών από τις επίσημες θέσεις των κομμάτων τους, άρα αποστάτες και αυτούς αναζητά ο κ. Σαμαράς ο οποίος διατείνεται εδώ και καιρό ότι έχει τους 180 και ότι διαθέτει μαξιλάρι βουλευτών.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει για χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, αλλά ήταν ιδιαίτερα σκληρός για όσους το κάνουν: «Εάν εκλεγεί πρόεδρος αυτό θα γίνει μέσα σε ένα κλίμα δυσοσμίας, εκβιασμών και φόβου, μέσα σε ένα όργιο φημών», σημείωσε.

Προέβλεψε δε ότι ακόμη κι αν ο κ. Σαμαράς πετύχει μια τέτοια πύρρειο νίκη, θα οδηγήσει ένα ιστορικό κόμμα, όπως είναι η ΝΔ, σε εκλογικά ποσοστά ανάλογα με εκείνα του ΠΑΣΟΚ το 2012 και ο ίδιος θα έχει την τύχη του Γιώργου Παπανδρέου. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πάνε σε ποσοστά εξαφάνισης» τόνισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιλέξει την έντιμη διέξοδο των εκλογών.

Φρόντισε δε να επιτεθεί τον κ. Σαμαρά και για το θέμα της συνεννόησης – την οποία διαχώρισε από την συναίνεση σε πολιτικές, που είναι καταστροφικές για τον τόπο. «Ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει να έχει φυσιολογική σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι θα ανταποκρινόταν σε μία πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση, κάτι το οποίο δεν έχει σχέση με τη δική του θέση υπέρ των εκλογών.

Σχετικά άρθρα