Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αθανασίου: “Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι κόντρα στην ανθρώπινη φύση!”

Αθανασίου: “Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι κόντρα στην ανθρώπινη φύση!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος Ομοφυλοφίλων, Ομοφυλόφιλοι, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με το γάμο ομοφυλοφίλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ότι όσο είναι αυτός υπουργός και υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωριστεί κάτι που είναι κόντρα στη φύση του ανθρώπου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων και αν η κυβέρνηση προτίθεται να πει το «ναι» σε μια τέτοια απόφαση, εμφανίστηκε αντίθετος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις και την φύση του ανθρώπου.

«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης υιοθέτησης του συμφώνου συμβίωσης, που εξετάζει το υπουργείο, ο υπουργός είπε πως πρέπει να εξεταστούν οι συνέπειες από την υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης, αν και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει καταδικασθεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την μη υιοθέτησή του.

«Είναι μια πραγματικότητα, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, καθώς «είναι λίγο επικίνδυνο να το λέμε έτσι, με μια μονοκοντυλιά, με μια γραφή να λέμε σύμφωνο συμβίωσης».

Σχετικά άρθρα