Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Οι 9 πυλώνες του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Οι 9 πυλώνες του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, ΣΥΡΙΖΑ,

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε γεύμα εργασίας στο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεκδικήσει με ασφάλεια μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, η οποία την ίδια ώρα θα αποτελεί βιώσιμη λύση και για την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

«Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε στρατηγικής σημασίας τη συμμαχία, τη συνεργασία με χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου, που έχουμε κοινούς στόχους και κοινά συμφέροντα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «άρση της καταστολής στην ελληνική οικονομία» και την ανάκτηση της απασχόλησης για την ανάσχεση της ανεργίας μέσα από τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας το πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο είχε εξαγγείλει από τη ΔΕΘ και του οποίου στόχος είναι πρωτίστως η αποκατάσταση των μεγάλων πληγών από την πολιτική της λιτότητας.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για:

1. Απλοποίηση αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων.

2. Θεσμοθέτηση απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος και ταυτόχρονα σε ουσιαστικό φορολογικό έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων με αποτελεσματικό έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών.

3. Διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία. Ίδρυση Δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας. Δημιουργία Τράπεζας Ειδικού σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες.

4. Δημιουργία δημόσιου ενδιάμεσου οργανισμού για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες.

5. Ρυθμίσεις για ενίσχυση ανταγωνισμού, καταπολέμηση καρτέλ και μείωση των τιμών.

6. Θεσμική και λειτουργική αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

7. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την αναγραφή καθαρών τιμών στα τιμολόγια πώλησης και περιορισμός της έκδοσης πιστωτικών σημειωμάτων και τιμολογίων παροχής υπηρεσιών.

8. Αναμόρφωση πτωχευτικού πλαισίου επιχειρήσεων.

9. Eπιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα