Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αποδοχή από την κυβέρνηση των σκληρών μέτρων φέρνει στην Αθήνα την τρόικα

Η αποδοχή από την κυβέρνηση των σκληρών μέτρων φέρνει στην Αθήνα την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γκίκας Χαρδούβελης, Τρόικα,

Μετά τις μεγάλες υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που αποδέχεται επώδυνες για τους πολίτες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, αλλά και την αύξηση φόρων, είναι πλέον πιθανό το ενδεχόμενο επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, όπως αποκάλυψε η δημόσια τηλεόραση, η τρόικα πιθανότατα θα επιστρέψει στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη, προφανώς γιατί η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να λάβει το μεγαλύτερο μέρος των σκληρών μέτρων που απαιτούν οι εταίροι και δανειστές μας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μετά από τις απαιτήσεις της τρόικας έχει δεχθεί αυξήσεις στον κατώτερο ΦΠΑ σε προϊόντα αλλά και στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, αλλαγές στο ασφαλιστικό με αύξηση των κατώτατων ορίων συνταξιοδότησης από τα 15 στα 22 χρόνια, κατάργηση των συντάξεων πριν από τα 62 χρόνια, περικοπές στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, πάγωμα των συντάξεων για την επόμενη διετία και μείωση των εισαγωγικών μισθών στο δημόσιο και αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη, με τη θέσπιση σκληρών κριτηρίων για την ένταξη δικαιούχων.

Μετά τις υποχωρήσεις αυτές και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ανέφερε ότι το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και εφόσον κλείσει η αξιολόγηση θα ανοίξει η συζήτηση για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης μέσα στον Δεκέμβριο.

Και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εμφανίζεται αισιόδοξος, αν και αποφεύγει να προσδιορίσει την ημερομηνία επιστροφής της Τρόικας. Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικακού Επιμελητηρίου: «Εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα, εργαζόμαστε σκληρά για να κλείσουν και τα υπόλοιπα και για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος, η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα».

Σχετικά άρθρα