Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μανώλης Γλέζος θα ανατίναζε τον Τσόρτσιλ

Ο Μανώλης Γλέζος θα ανατίναζε τον Τσόρτσιλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ΕΑΜ, Μανώλης Γλέζος, ΣΥΡΙΖΑ,

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι αποκαλύψεις που έκανε ο Μανώλης Γλέζος, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος θα σκότωνε με βόμβα τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, όπως ο ίδιος τόνισε στον Observer.

«Θα σας πω κάτι που δεν έχω αποκαλύψει ποτέ σε κανέναν. Εγώ ο ίδιος κρατούσα το σύρμα με το φυτίλι και έπρεπε να το ξετυλίξω», σημείωσε ο 92χρονος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πέρασε πολλές ώρες στις αποχετεύσεις της Αθήνας προκειμένου να φτάσει στο σημείο να τοποθετήσει τη βόμβα.

Όπως παρατηρεί ο Observer «τα επιδέξια χέρια» που θα σκότωναν τον ηγέτη της Βρετανίας εν καιρώ πολέμου ανήκαν στον Μανώλη Γλέζο.

«Ήμασταν περίπου 30 άτομα και εργαζόμασταν στα τούνελ, υπό το φόβο ότι θα μας ακούσουν. Συρθήκαμε μέσα στα σκατά και βάλαμε το δυναμίτη ακριβώς κάτω από τη Μεγάλη Βρετανία» αναφέρει στον Observer ο Μανώλης Γλέζος, ενθυμούμενος ότι τελικά όλο το σχέδιο ματαιώθηκε όταν οι αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου ενημερώθηκαν ότι στο ξενοδοχείο βρισκόταν ο Τσόρτσιλ.

«Πήγα σε αυτούς που είχαν τον πυροκροτητή και περιμέναμε, περιμέναμε για το σινιάλο, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Τίποτα. Δεν έγινε καμία έκρηξη. Τότε μάθαμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε έρθει στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να ματαιωθεί η επίθεση», κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Σχετικά άρθρα