ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι, πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως γνωστοποίησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο άνδρες επαναβεβαίωσαν το ισχυρό και διαχρονικό status της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Αθήνα και το Κάιρο.
Υπογραμμίστηκε, μάλιστα, ότι η εν λόγω εταιρική σχέση εδράζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στα συγκλίνοντα συμφέροντα των δύο χωρών, καθώς και στο κοινό τους όραμα για την εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο κρατών δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, η οποία θα τροχοδρομηθεί μέσα από τη διατήρηση του διαρκούς πολιτικού διαλόγου και τον προγραμματισμό επικείμενων επαφών σε ανώτατο επίπεδο.
Η ανάρτηση του ΥΠΕΞ αναφέρει:
«Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελάτι.
»Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών επαναβεβαίωσαν την ισχυρή και διαρκή στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, η οποία είναι οικοδομημένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, τα κοινά συμφέροντα και ένα κοινό όραμα για την περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία.
»Δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη διμερή τους σχέση μέσω του συνεχιζόμενου πολιτικού διαλόγου και των επικείμενων επισκέψεων υψηλού επιπέδου».
Η Ελλάς έχει κάθε λόγο επειδή: Αίγυπτος και Τουρκία: Μια ραγδαία αναπτυσσόμενη συμμαχία που παραμερίζει την παλιά αντιπαλότητα και ανησυχεί το Ισραήλ
FM George Gerapetritis held a phone conversation with #Egypt FM Badr Abdelatty.
The two FMs reaffirmed the strong and enduring strategic partnership between Greece and Egypt, built on mutual trust, shared interests, and a common vision for regional peace, stability &prosperity. pic.twitter.com/CAJZcWqthZ
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) July 20, 2026






