Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Το παραμύθι για έξοδο από το Μνημόνιο έφτασε σε αδιέξοδο

Παπαδημούλης: Το παραμύθι για έξοδο από το Μνημόνιο έφτασε σε αδιέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,

«Το κυβερνητικό παραμύθι για πρόωρη και καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, που την αποφάσισαν μόνοι τους Σαμαράς και Βενιζέλος, προκάλεσε απανωτά φιάσκο και ένα τελικό αδιέξοδο» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ήξεραν πολύ καλά ότι ήταν… φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με αποτέλεσμα όσοι έλεγαν ότι τον Δεκέμβριο τελειώνουμε με την τρόικα, τώρα να την παρακαλάνε να έρθει πριν τις 8 Δεκεμβρίου» πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, προεξοφλώντας ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει με όλες τις επιταγές της τρόικας που συνεπάγονται παράταση του μνημονίου και νέα δέσμευση της χώρας με… άλλο όνομα αντί για μνημόνιο.

«Σε αυτό τον από κοινού σχεδιασμό, υπάρχει και η διάσταση της δέσμευσης και της επόμενης κυβέρνησης, καθώς ζητούν μέτρα και για το 2016. Αν αυτό «στραβώσει», γιατί η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πάρει τις απαιτούμενες ψήφους από τη Βουλή για να περάσει το «πακέτο» μέτρων, τότε δεν αποκλείεται επίσπευση των εξελίξεων, με εκλογές νωρίτερα και από τις συνταγματικές προθεσμίες που προβλέπει η εκλογή ΠτΔ» τόνισε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανωγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους είναι σκληρά πραγματιστές, όχι ιδεολόγοι. Έχουν μια κυβέρνηση απέναντί τους που τη θεωρούν δεδομένη, τελειωμένη και επομένως ευάλωτη. Και προφανώς θέλουν να δέσουν τα χέρια και της επόμενης» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Είναι τέτοια η κατάσταση της Ευρωζώνης, με όλους τους κινδύνους αποπληθωρισμού, νέας ύφεσης κλπ, ταυτόχρονα με την άνοδο των αριστερών ρευμάτων όπως οι Podemos, το Σιν Φέιν και την αστάθεια σε Γαλλία και Ιταλία, που δεν καθιστά τόσο απλή την άρνηση των δανειστών μας στα πάντα. Επίσης, την ακραία κινδυνολογία της κυβερνητικής προπαγάνδας δεν τη συμμερίζονται οι δανειστές γιατί τη θεωρούν αποσταθεροποιητική για την Ευρωζώνη» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα