Δέχτηκε απειλές ακόμη και για τη ζωή της, στοχοποιήθηκε, επιχειρήθηκε να διασυρθεί, για μια ανάρτηση της στο facebook, με την οποία υποστήριζε ότι κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο δεν υπήρξαν νεκροί.
Πρόκειται για την 26χρονη Έλλη Παπαγγελή, γνωστή από την διαφήμιση γνωστού προϊόντος συμπληρώματος διατροφής και ομορφιάς, αλλά και μοντέλου, αρχαιολόγου και υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κουμουτσάκου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η ανάρτηση της προκάλεσε αίσθηση, δίχασε την κοινή γνώμη και έτυχε σκληρής αρνητικής κριτικής, αλλά και θετικών σχολίων.
Η επίμαχη πρόταση της Έλλης Παπαγγελή που προκάλεσε τσουνάμι αρνητικών στην πλειοψηφία τους, αλλά και πολλών θετικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν «…Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου , όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του».
Η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε μετά το γεγονός, δήλωσε , ότι στοχοποιήθηκε για πολλούς λόγους, ενώ παραδέχθηκε , εμμέσως πλην σαφώς ότι θα έπρεπε να ήταν πιο αναλυτική και προσεκτική στις δηλώσεις της, για να μην παρερμηνευτούν.
Η αλήθεια είναι ότι η Έλλη Παπαγγελή δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός για να ξέρει πως παίζονται τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Είναι, όμως, γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική της διαφήμιση. Και έτσι όπως όλα τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα βρέθηκε στο μικροσκόπιο των δημοσιογράφων και βέβαια της κοινής γνώμης.
Ίσως βέβαια σ αυτό έπαιξε και σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι είναι μια εντυπωσιακή παρουσία, αλλά και ότι βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής που υποστηριζόταν από την Νέα Δημοκρατία.
Για πολλούς διπλό το κακό. Νέα και όμορφη, αλλά και πολιτικοποιημένη εκτός χώρου της αριστεράς.
Η ίδια ισχυρίστηκε , ότι εννοούσε ότι ακριβώς έγραψε ότι δηλαδή «εντός του χώρου του Πολυτεχνείου κανείς δεν έχασε τη ζωή του».
Ατυχής έκφραση. Γιατί το που χάνει κάποιος τη ζωή του δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και μάλιστα από δικτατορικό καθεστώς.
Ωστόσο, η κ. Παπαγγελή με την ανάρτηση της , όπως και η ίδια επεσήμανε, ήταν να καταδείξει το μύθο που έχει στήσει η αριστερά γύρω από τη συγκεκριμένη μέρα.
Και σ αυτό ίσως να βρει πολλούς υποστηρικτές.
Πολλοί είναι πλέον οι άνθρωποι που βλέπουν με κριτικό μάτι την λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου. Όχι βέβαια όχι για τους αγώνες που έδωσε αυτή η γενιά επί χούντας για την ελευθερία, αλλά για τα μετέπειτα πεπραγμένα ορισμένων πολιτικών που βγήκαν από τη «γενιά του Πολυτεχνείου».
Ο αείμνηστος δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Ραφαηλίδης, που ανήκε στην αριστερά, είχε γράψει μεταξύ άλλων σε κείμενα του:
«Πάντως πολλοί είχαν την ευκαιρία να βάλουν υποψηφιότητα για πολιτικοί εκεί μέσα στο Πολυτεχνείο. Για τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Στέφανο Τζουμάκα, ηγετικά στελέχη της εξέγερσης, ο δρόμος προς τη Βουλή, την πολιτική σκηνή, το πολιτικό παρασκήνιο και την εν γένει ελληνική πολιτική αθλιότητα, ξεκινάει από κει.
Δεν πήγα ποτέ στο Πολυτεχνείο, ούτε μέσα ούτε έξω, ούτε τότε ούτε αργότερα.
Δεν πήρα ποτέ μέρος στις προσκοπικές τελετές και τις ηλίθιες πορείες κατά την ημέρα της «επετείου του Πολυτεχνείου» τούτο το μεγάλο συλλογικό άλλοθι για την ηθική ανεπάρκεια ενός ολόκληρου λαού. Πρόκειται για ένα πολύ βολικό άλλοθι, που το οικειοποιήθηκαν όσοι νοιώθουν την ανάγκη να ξεπλύνουν την ντροπή για την απέραντη δειλία τους επί έξι ολόκληρα χρόνια».
Το ερώτημα που γεννάται είναι αν δικαίωμα δημόσιας κριτικής έχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Στην περίπτωση της Έλλης Παπαγγελή , δηλαδή, είχε δικαίωμα το μοντέλο-αρχαιολόγος να εκφράσει άποψη;
Φυσικά και είχε. Άλλωστε και σ αυτήν ασκήθηκε σκληρότατη κριτική. Ίσως επειδή είναι ενταγμένη πολιτικά σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα ίσως και επειδή είναι αυτή που είναι. Γυναίκα, πετυχημένη και όμορφη.
Η ίδια εξομολογήθηκε σε φιλικό της πρόσωπο «Στενοχωριέμαι που έφερα σε δύσκολη θέση την παράταξη μου. Όλες αυτές οι μέρες ήταν δύσκολες από τον αδικαιολόγητο πόλεμο που δέχτηκα. Δέχτηκα δεκάδες απειλές για τη ζωή μου, αλλά και χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης. Είμαι βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος και πιστεύω στη δημοκρατία. Και θα λέω πάντα με θάρρος την άποψη μου. Δυστυχώς κάποιοι αρέσκονται στο να χαϊδεύουν αυτιά , εγώ όμως δεν έχω μάθει να πορεύομαι έτσι στη ζωή μου”.